Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Mérgező szülő, szorongó gyerek 2. rész: betegségtől a "lélek sírásáig"

Vissza

Mérgező szülő, szorongó gyerek 2. rész: betegségtől a "lélek sírásáig"

Jul 07. | 31 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:31:11

Ahogy ígértük - folytatjuk! Két hete arról kezdtünk beszélni, hogy "a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve" mottó jegyében a legjobb indulattal viseltető szülő is válhat mérgezővé, általa a gyermek szorongóvá.

Hogy hányféleképpen definiálhatjuk a mérgező szülőt, a korábbi részben kibeszéltük, arról viszont már nem maradt időnk szót ejteni, hogy miképp definiálható a gyermeki szorongás.

Ennek a résznek a középpontjában tehát az úgynevezett normatív és akcidentális krízisekre adott válaszreakciók, pszichoszomatikus betegségek tünetei, és megváltozott viselkedés áll - amelyek mind-mind árulkodó jelei lehetnek annak, hogy a gyermek szorong, vagy megküzdési nehézségei adódtak.

Az első intő jelnél érdemes szakemberhez fordulni? Van, amit "házon belül" érdemes megoldani? Mikor teszem a legjobbat a gyerekemmel? Csak néhány az új epizódban felmerülő kérdések közül - amelyekre választ kaphatsz ebben az adásban!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 31:10

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 49:19

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára