Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Mérgező szülő, szorongó gyerek 1. rész: A túlféltés veszélyei

Vissza

Mérgező szülő, szorongó gyerek 1. rész: A túlféltés veszélyei

Jun 23. | 33 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:33:13

Hinnéd, hogy attól is lehet egy szülő mérgező, ha „túlságosan félti” a gyermekét, aki később ebből fakadóan akár szorongóvá is válhat.Persze minden szülő hibázik néha, írja az epizódban többször emlegetett Susan Forward a Mérgező szülők című könyvében, a probléma abból adódik, ha ezek az apró „hibázások” a napi rutin részévé válnak.

A szülő általa okozott érzelmi károsodás méregként terjed a gyermek testében, ami sérült önértékeléshez, önpusztításhoz vezet felnőttként.

De hogyan „születnek” a mérgező szülők és mit jelent ez a fogalom? Ismerős a mondás: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve? Hol az összefüggés?

Válaszokért hallgasd meg duplaepizódunk első részét, amelyben a szülői oldalt vizsgáljuk meg. A folytatásban a szorongóvá váló gyermek szemüvegén át vizsgáljuk majd a jelenséget.

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 33:13

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 51:29

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára