Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Megszégyenítéstől szárnyalásig: pedagógusok az életedből

Vissza

Megszégyenítéstől szárnyalásig: pedagógusok az életedből

Jun 09. | 39 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:39:24

Néhány nappal járunk június első vasárnapja után, ami Magyarországon a pedagógusnap, a köznevelésben és felsőoktatásban dolgozók ünnepe. Részben nekik, de inkább róluk szól ez a rész, és arról, hogyan válnak ők életmesénk szövetének szerves alkotóelemévé – akár jó, akár rossz példával jártak előttünk.

Ne legyünk álszentek – igenis lehetnek rossz hatásai is egy pedagógusnak, ahogyan azt többek között saját bőrén Anna is megtapasztalta. De ott az ellenpélda, hogy a jó pedagógusnak egy mosolya, egy bíztató szava, egy vállveregetése életeket, sorsokat képes megváltoztatni.

Miért is? Mikor találkozunk velük először az életünkben, és hogyan „szövődnek bele” abba a bizonyos mesébe? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz új epizódunkból, amelyet – már most előrevetítjük – semmilyen politikai véleménynyilvánítási szándék nem befolyásol, attól függetlenül, hogy úgy Magyarországon, akár Romániában a mindennapi híradások szereplőjévé vált a pedagógustársadalom.

Annál inkább szó lesz viszont az azonosulás, ellenazonosulás, személyiségfejlődés kérdésköréről, és arról, milyen szerep jut mindezekben az óvónéninek, tanítónak. Egyesek úgy tartják, hogy a jó tanár a diák egész életpályájának meghatározó eleme, ezért értéke felbecsülhetetlen – ezzel tökéletesen egyetértünk!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 39:22

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 59:43

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára