Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

„Mi történt a bácsi lábával?”: speciális szükségletekről bátran, nyíltan, őszintén (vendég: Bovier György)

Vissza

„Mi történt a bácsi lábával?”: speciális szükségletekről bátran, nyíltan, őszintén (vendég: Bovier György)

Apr 28. | 39 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:39:26

Veled is megesett már, hogy egy kerekesszékes ember láttán szorongás fogott el? Elakadt a szavad egy nyilvánvalóan beteg gyermek láttán? Úgy tettél, mintha nem vennél észre egy protézist, hogy nehogy kellemetlenné tedd a helyzetet? Van ilyen. Bár ne lenne, de van! Ez nem a Te hibád, hiszen sokat kell még tanulnunk e téren – kicsit ehhez szeretnénk hozzátenni legújabb epizódunkkal, amelyben a 17 éves kora óta kerekesszékbe kényszerült, mégis teljes és gyönyörű életet élő Bovier György motivációs tréner, előadó, sportoló és esélyegyenlőségi aktivista a vendégünk.

„Én személy szerint szociálisan érzékenynek tartom magamat és nagyon szeretem a gyerekeket is. Többször láttam már játszótéren speciális igényű gyerekeket, és sajnos nem tudom, hogyan közelítsünk feléjük és hogyan magyarázzam el a hároméves kislányomnak, hogy ők is olyan gyerekek, mint bárki más. Hogyan kell nekünk szülőknek viselkedni, úgy, hogy ne érezze a másik fél, hogy sajnáljuk, és ezzel együtt példát is mutassunk?” Ez az üzenet, amit instán kaptunk – és köszönjük – lett az origója a műsornak, és remek további kérdésfelvetéseket tartalmaz. Ezét (is) örülünk annyira, amikor írok, kérdeztek, hozzászóltok.

Tarts velünk és Gyurival, ha benned is felmerültek már hasonló dilemmák és úgy érzed, jól esne tisztábban látni a helyzetben.Gyuri gerincsérülésének és annak a történetét, hogyan „állt fel”, vagy „maradt ülve”, ahogy ő humorizálna sajátos világlátásával a helyzeten, itt olvashatod el – tanulságos!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 39:24

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 63:11

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek !

Tovább a podcast oldalára