Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Szexoktatás a gyerekszobától a TikTokig (vendég: dr. Hevesi Krisztina)

Vissza

Szexoktatás a gyerekszobától a TikTokig (vendég: dr. Hevesi Krisztina)

Apr 14. | 52 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:52:18

… amit az algoritmus letiltana? Vetődik fel az új epizódunk kapcsán a kérdés, megidézve vendégünk, dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus-író új könyvének címét: TikTok titkok – Amit az algoritmus letiltana. Merthogy ebben a részben bizony „szexizéstől” a „pornó-torzításig” mindenről szó lesz, amit egy óra elbír.

Korábbi adásainkban, műsorunk első évadjában érintőlegesen beszélgettünk már pszichoszexuális fejlődésről, „jól szeretésről”. Az Eufóriára, Szexoktatásra és Elite sorozatokra koncentráló Tinik a képernyőn duplaepizódunkban előtérbe került a szex, csakúgy, mint a családi tabukat boncolgató részekben.

Most azonban a terület emblematikus hazai szakértőjének megszólításával, dr. Hevesi Krisztinával kiegészülve járunk körül olyan kényes területeket, mint a „mikor”, „hogyan”, „miről” kérdései, de szóba kerül az egyre könnyebben elérhető pornó torzító hatása a fiatalokra, csakúgy, mint a „generációkon átívelő mérgező mondatok”, vagy éppen a Tinder-randik.

Mindezek egy szálon futnak össze az adásban, Kriszta emlegetett, Tiktok-titkok című könyvében, amihez időről időre visszakanyarodunk – hidd el, nem véletlenül!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 52:15

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 80:00

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek !

Tovább a podcast oldalára