Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Különkiadás az autizmusról: „Ne gyógyítsanak ki abból, hogy önmagam legyek!”

Vissza

Különkiadás az autizmusról: „Ne gyógyítsanak ki abból, hogy önmagam legyek!”

Apr 06. | 47 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:47:51

A címben idézett gondolatot Jim Sinclair: Egy autista emlékiratai című írásából kölcsönöztük, mert úgy fogalmazza meg aktuális epizódunk lényegét, hogy abban ott van a legfontosabb gondolat magja. Élőzést terveztük április 2-án, az autizmus világnapján, technikai akadályok miatt ez meghiúsult – talán nem is véletlenül.

Elengedhetetlen tisztán látni, ahogy egy autista megfogalmazta élete kapcsán: „az én létezési módom nem az önök létezési módjának hibás változata”.

Anna maga is látott abban sorsszerűséget, hogy több mint egy éve folyó zökkenőmentes működésünk után pont most, amikor az autizmus kérdéskörét járta körül Istvánnal, tapasztalták meg, hogy milyen, amikor „nem tudnak kapcsolódni” egymáshoz, bár a szándék adott. Kárpótlásul – az elmaradt élőzés helyett – készültek ezzel az epizóddal, amelynek origóját egy hallgatói levél adta.

Ebben egy autista gyermeket nevelő apuka dilemmái, aggályai, örömei és bánatai köszönnek vissza, amelyek mindenki számára tanulságosak lehetnek, úgy szülő-gyermek, testvér-testvér, mint párkapcsolati és önismereti szempontból.

Ne feledd, minden korábbi epizódunkat extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek !

Tovább a podcast oldalára