Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Nárcizmus: A félelmetes nagyszerűség mögött

Vissza

Nárcizmus: A félelmetes nagyszerűség mögött

Mar 24. | 38 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:38:56

A nárcizmus mondhatni "népbetegség"! Ismerős ez az általánosítás? Pedig hatalmas félreértésen alapul! Új részünkben a hiúság, önteltség, és a nárcizmus közötti fogalomzavarral igyekszünk valamit kezdeni.

Annál is inkább fontos ez, hiszen megnevezett nárcisztikus személyiségzavarral kizárólag szakember diagnosztizálhat, mégis divattá vált úgy dobálózni ezzel a szóval, mintha csak egy egyszerű szinonimája volna az "öntelt bunkó" nem épp szépirodalmi szófordulatnak. A kép azonban sokkal összetettebb.

Fun fact: a nárcisztikus vonások nem magától értetődően rosszak - mondja Anna, legújabb részünkben, amelyben többek között arra is rámutat, hogy rengeteg nárcisztikus emberben, legbelül egy összetört gyermek lakozik.

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 38:53

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 58:37

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára