Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

A Te meséd 1. rész: önbecsülés és énkép-teremtés

Vissza

A Te meséd 1. rész: önbecsülés és énkép-teremtés

Feb 24. | 51 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:51:38

Milyen szerepet játszanak az élet- és családtörténetek az önbecsülés és rugalmas alkalmazkodóképesség kialakulásában? Közkívánatra egy „mesepszichológiás” témához nyúltunk, ahogyan azt kértétek is születésnapi élő adásunkban, hiszen „az egyik legszebb ajándék, amit a gyermekünknek adhatunk, az ő saját életmeséje, élettörténete”, írja könyvében Anna.

Ahogyan Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui író mondja, az ember legősibb tevékenysége a történetmesélés. Mesékkel átszőtt világba születünk, amelyek lassan bennünket is behálóznak, és az élet nem más, mint ezeknek a meséknek az újramesélése.

Akkor mégis miért olyan fontos, hogy mindannyian ismerjük a saját magunk, családunk meséjét, ha alapvetően „ugyanazok a történetek keringenek körbe-körbe”? Hogyan teremtünk énképet meséink által? Hogyan alapozhatják meg, vagy áshatják már idejekorán alá önbecsülésünket történeteink? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ dupla-epizódunkban, amelyet két hét múlva a történetek és a rugalmas alkalmazkodóképesség összefonódásának, és a „kevésbé mesés” történetek boncolgatásával folytatunk!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 51:38

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 79:54

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára