Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

„Ne szólíts anyának!” – Párkapcsolati hajszálrepedések nyomában

Vissza

„Ne szólíts anyának!” – Párkapcsolati hajszálrepedések nyomában

Feb 10. | 33 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:33:25

Egy pár szülővé válása az élet egyik legszebb ajándéka, s egyben legnagyobb erőpróbája, hiszen ez fejestugrás az ismeretlenbe. Természetes, hogy a „szeretetmennyiségek” áttevődnek, és a korábbi párkapcsolati intimitás is újraértelmeződik, de mi történik akkor, amikor már a gyermek távollétében is „anyának” vagy „apának” szólítjuk egymást?

Veszélyesebb dolog ez, mint hinnéd, annak ellenére, hogy az idézett megszólítások mögött húzódhat vegytiszta szeretet, elismerés, a jó szülő szerepének validálása. Ajánlatos mégis szem előtt tartani, hogy az anya vagy az apa megszólítással, bár a felek erősítik egymás iránt a szülői funkciókat, ezzel szimultán, szinte észrevétlenül gyengítik a párkapcsolati szerepek jelenlétét. Az intimitás csökkenéséből és abból, hogy kevésbé tekintünk nőként vagy férfiként a társunkra, mint „szülőtársként”, magától értetődően megjelenhetnek hajszálrepedések a párkapcsolatban. Elkerülhető ez egyáltalán? Megállítható, vagy visszafordítható a folyamat? Valóban ennyire hatalmas erővel bírnának egy-egy rossz pillanatban elejtett megszólítások? Legújabb epizódunkban ezeket a kérdéseket igyekszünk körbejárni!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 33:24

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 42:26

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára