Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Mi fán terem gyereked jövője? Ismerd meg az Edisonplatformot! (vendég: Veres Rita és Kerekes Valéria)

Vissza

Mi fán terem gyereked jövője? Ismerd meg az Edisonplatformot! (vendég: Veres Rita és Kerekes Valéria)

Jan 20. | 51 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:51:41

Azon dolgozunk, hogy a mai óvodások és iskolások megtalálják majd a helyüket az értelmes munka világában, ezért a jövő tudását és kompetenciáit ágyazzuk be a mai gondolkodásba – idézi István az Edisonplatform.hu honlapon a szervezetről szóló bemutatkozást legújabb, szülinapi különkiadás-epizódunkban.

Az Edisonplatform szakmai megalapozottsága érdekében megszületett egy sokszínű és befogadó Gondolkodó Kör, amelynek többek között Anna, és podcastunk több korábbi vendége, Al Ghaoui Hesna és Balatoni „Jocó bácsi” József is tagja. A kör a soraiban tud még pedagógusokat, gyermekpszichológusokat, gyermekjogi szakértőket, ismert szülőket, művészeket és írókat, akik tapasztalatukkal, tudásukkal segítik a munkát.

Anna elmondása szerint anno, amikor megszólította az Edisonplatform vezetése, többek között azzal az alapgondolattal nyerte meg őt, hogy „2020-ra húszezer gyermek életére szeretnének hatással lenni”… a cél pedig az azóta eltelt években sem változott, sőt! Míg műsorunk nemrég ünnepelte első születésnapját, az Edisonplatform idén fogja az ötödiket – ismerjétek meg annak társalapítóját és vezetőjét, Veres Ritát, valamint a Gondolkodó Kör soraiból Kerekes Valéria mese- és játékkutatót, az ELTE Tanító- és Óvóképző karának oktatóját, illetve általuk egy olyan szerveződés működését és céljait, amelyek akár a Ti gyermekeiteknek jövőjére is hatással lehetnek.

A téma kiemelt fontosságára tekintettel ebből az epizódból nem készült rövidebb és hosszabb verzió, de ne feledd: Pareonon támogatónkká válni így is remek lehetőség, hiszen az elmúlt egy év összes adását bővített tartalommal, hosszabb formában találod meg ott, és hamarosan indul kizárólag Patronálóink számára elérhető, Életmesék című sorozatunk - első epizódjában azt a kérdést járva körül: mikor és hogyan engedjük be Harry Pottert és világát a családunkba?

Tovább a podcast oldalára