Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Újévi fogadalom: önbecsülésromboló, hamis remények szindrómája?

Vissza

Újévi fogadalom: önbecsülésromboló, hamis remények szindrómája?

Jan 13. | 38 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:38:07

… ha nem megfelelően fogalmazzuk meg, akkor sajnos szinte biztosan rossz vége lesz. Márpedig azt tartja a mondás, hogy ahogyan kezdődik az év, olyan lesz a folytatása is. Ki szeretné az új esztendőt egy vaskos nagy csalódással indítani? Pláne önmagában? Új évadunk első részében igyekszünk tenni azért, hogy ez ne így legyen.

Fontos tisztázni, hogy önmagában semmi baj nincsen azzal, ha az újév kezdetéhez valamilyen komolyabb célkitűzést társítunk, hiszen az embert az viszi előre, ha elviselhető mértékben, de folyamatosan feszegeti a határait és törekszik rá, hogy önmagának egy több, jobb változatává váljon. A bajok ott kezdődnek, amikor a kitűzött célszalagról már a rajtolás pillanatában látszik, hogy esélytelen azt átszakítanunk, mégis küzdünk és elvárjuk magunktól a sikert. Erre utal a címben jelzett „hamis remény szindróma”, ami szinte biztosan romboló hatással bír önbecsülésükre, hiszen azzal kényszerülünk szembenézni, hogy még az önmagunk által felállított mércéhez is kevesek vagyunk megfelelni.

Ennek azonban nem kell így lennie, sőt, akkor járunk jó úton, ha ez nem így alakul! Hogy ne ess ebbe a csapdába, tarts velünk műsorunk második évadjának első részében!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 38:07

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 57:42

ÉLETMESÉK címmel exkluzív sorozatot indítottunk 2023-ban, szintén kizárólag itt: https://www.patreon.com/esboldoganeltek

Tovább a podcast oldalára