Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

SZÜLINAPI EXKLUZÍV: S01E15 Az imposztor szindróma (BŐVÍTETT, Patreon változat)

Vissza

SZÜLINAPI EXKLUZÍV: S01E15 Az imposztor szindróma (BŐVÍTETT, Patreon változat)

Jan 08. | 59 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:59:39

2022. január 8-án indult útjára dr. Kádár Annamária mesepszichológus és Vörös István magyartanár-újságíró podcastja És boldogan éltek címmel.

A műsor minden epizódja szerkesztett formában elérhető valamennyi közkedvelt felületen, azonban a teljes hosszúságú, bővített adásokat kizárólag a műsor Patronálói hallgathatják a www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon a "Hallgatnám még" fokozatú támogatást választva. +

A műsor első születésnapja alkalmából ELŐSZÖR közzétesszük a 2022-es év legnépszerűbb adását (az imposztor szindrómáról szóló 15. részt) - teljes hosszában, ahogyan eddig kizárólag Patronálók hallgathatták.

Ugyanezen a napon fontos bejelentéssel készül a műsor párosa a Patreon-felületen. Ünnepelj velük!

Az epizód tartalmából:

Önsorsrontás, önszabotázs, önbecsapás… nehéz megtalálni azt az egyetlen szót, amivel rámutathatunk a korunkban „népbetegségként” emlegethető imposztor szindróma lényegi valójára.

Épp ezért egy teljes epizódot szenteltünk neki. Annál is inkább, hiszen a felmérések tanulsága szerint az emberek több mint 70 százaléka, azaz tízből legalább hét ember a világon megélte már a jelenséget – csak szerencsés esetben a helyén tudta kezelni, vagy helyre tudta tenni azt, sokaknak azonban napi szinten nyomorítja meg az életét a „mi lesz, ha lelepleződik, hogy nem vagyok elég jó” érzés.

A dolog tragédiája, hogy jellemzően ez a gondolat nélkülözi a valóságot, hiszen az illető pont, hogy sikerrel áll helyt az élete azon területén, amelyet hajlamos megkérdőjelezni.

Miért tehát a bizonytalanság? Milyen a született zseni, a szupernő / szuperférfi, a magányos harcos, a perfekcionista és az örök önképző szakértő? Esetleg magadra ismersz a Valerie Young imposztor-szindrómaszakértő által megnevezett kategóriákban? Ezeknek ásunk a mélyére legújabb epizódunkban!

Az eredeti, vágott, szerkesztett részt itt találod: https://rss.com/podcasts/esboldoganeltek/537740/

Tovább a podcast oldalára