Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Nem katasztrófa, csak karácsony! (Váratlan vendég: Zsolna a bőröndről)

Vissza

Nem katasztrófa, csak karácsony! (Váratlan vendég: Zsolna a bőröndről)

Dec 16. | 41 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:41:28

Adventi várakozás, avagy a „kritikus út”? Egy kevésbé romantikus, ám annál életszerűbb megragadása annak, hogy miért teljesen oké, ha még mindig nem takarítottad körbe a lakás minden négyzetcentijét, ha néha csak három perc nyugira és egy gőzölgő teára vágysz, és ha lehetetlennek érzed gyermekkorod ünnepvárásának az újrateremtését.

A címűnkben megidézett Animal Cannibals rappereit kérdezték néhány éve a Csak karácsony daluk kapcsán arról, hogyan élik meg az ünnep közeledtét és megülését? Qka MC azt mondta, hogy „a dalt akár ma is írhattuk volna, mert egyre nagyobb stresszfaktor a karácsony. Korántsem a szeretet felé csúcsosodik ki, hanem a stressz felé.” Ez a kijelentés ma is megállja a helyét? Innen kezdjük vizsgálni legújabb epizódunkban a szeretet ünnepét megelőző hetekben ránk szakadó állapotot, valamint azt, hogy milyen módszerekkel függetleníthetjük magunkat mindazon elvárásdömpingtől, amit felgyorsult élettempójú mindennapjainkba próbálunk beleszuszakolni egy „letűnt korból”, fogalmaz Anna.

Aztán felidéződnek könnyfakasztó karácsonyi dalok (Gesztiéktől és JaMesétől), sőt, váratlan vendég is bekapcsolódik a műsorba – Annához ugyanis a felvétel készítése közben betársult hétéves kislánya, Zsolna is, aki néhány gondolattal és egy kis meglepetéssel is hozzátesz az epizód különlegességéhez.

Ne feledd, december 1-jével elindult közös ünnepi készülődésünk a www.patreon.com/esboldoganeltek oldalán Patronálóink számára, ahol is minden nap kinyílik egy ablak #AdventiHangtárunkban, benne egy-egy üzenettel, történettel Annától és Istvántól december 24-ig!

Fontos: mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 41:30

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 53:34

Tovább a podcast oldalára