Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Hagyd hinni: a Mikulás és december csodái

Vissza

Hagyd hinni: a Mikulás és december csodái

Dec 02. | 39 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:39:22

Éld meg a varázslatot, amíg lehet – foglalja össze egyetlen mondatban az év utolsó hónapjának csodájáról szóló adásunk lényegét Anna, amelyben abból a dilemmából indulunk ki, hogy „meddig jó hinni és hinni hagyni?”

Ha felidézed gyermekkorod decembereit, minden bizonnyal beugrik egy kedvenc film, egy dallam, egy (vagy sok-sok) íz és illat, a karácsonyfa fényei, a családi zsivaj. Mindezek összessége jelenti a felnőttben élő gyermek számára az adventi időszak csodáját, ami ugyanakkor mit sem érne egy mindehhez társuló misztikum, titokzatosság, ha úgy tetszik, egy csipetnyi csoda nélkül. Olyan csoda ez, amely soha máskor nem fészkeli be magát a lelkünkbe, és egy kicsit szeretnénk, hogy tovább tartson, mint amilyen hirtelen el szokott illanni. Kezdődik a varázslat a Mikulás várásának éjszakájával, ami aztán hétről hétre nőttön-nő a koszorúk gyertyáinak meggyújtásával és a karácsonyi fények kigyúltával. De vajon dolga e a szülőnek megítélni, hogy „meddig tesz jót” a gyermeknek hinni a csodában, a Mikulásban, az angyalokban, a varázslatban? Netán akkor cselekszik helyesen, ha még azelőtt „felvilágosítja” a csemetét, hogy azt a kegyetlenebb kortársak tennék meg? Válaszok legújabb epizódunkban – és ne feledd, december 1-jével elindult közös ünnepi készülődésünk a www.patreon.com/esboldoganeltek oldalán Patronálóink számára, ahol is minden nap kinyílik egy ablak #AdventiHangtárunkban, benne egy-egy üzenettel, történettel Annától és Istvántól december 24-ig!

Fontos: mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 39:22

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 53:55

Tovább a podcast oldalára