Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Szívünkben születtek: őszintén az örökbefogadásról (vendég: Tapasztó Orsi)

Vissza

Szívünkben születtek: őszintén az örökbefogadásról (vendég: Tapasztó Orsi)

Nov 04. | 39 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:39:24

„Örökbefogadunk.” Mi jutna azonnal eszedbe, ha ezt a rövidke mondatot egy családtagtól, jó baráttól hallanád? Sajnálat, hogy „nem jött össze nekik a saját baba”? Elismerő mosoly, mondván „milyen jó emberek, hiszen megmentenek egy gyereket”? Esetleg megrökönyödés, hogy „milyen bátrak, neked ez sosem menne”? Valahol mindben van igazság, és még sincs. Ezért igyekszünk új részünkben ennél mélyebbre nézni, és őszintén beszélni – saját történetek nyomán – két örökbefogadó anyukával.

Dr. Kádár Annamária és vendégünk, Tapasztó Orsi (mentálhigiénés szakember, fizikus) sorsában sok metszéspont és megannyi eltérés körvonalazódik. Közös, hogy mindketten örökbefogadó anyukák, azonban más-más előtörténettel döntöttek a családalapítás ezen formája mellett. Közös, hogy mindkettőjüket a halál segítette közelebb, ahogy Anna szokta mondani, „szívükben már megszületett gyermekükhöz”, amikor a biológia ebben nem állt az oldalukra. Nyilvánvalóan próbálkoztak – nem jött össze. Aztán két külön irányba fordultak, ami szintén megpróbáltatásokkal és kemény pillanatokkal volt kikövezve, de végül elhozta Annáék életébe Lillát, majd Zsolnát, Orsiék életébe Csabit.

De vajon milyen „belső köröket” kell maga mögött tudnia az embernek, mielőtt egy ilyen fontos döntést meghoz? Ezt milyen „formális körök” követik? Magától értetődő-e az eljárás lezárultával a családi boldogság? Millió, és még annál is több kérdés merül fel, amelyekre Anna és Orsi is teljes nyíltsággal válaszol – így a néhol torokszorító pillanatokat gyakran szakítja meg egy felszabadító nevetés, ami Annának szinte védjegyévé vált műsorunkban, aki pedig Orsi munkásságát a nemakarokbeleszólni Instagram oldalon követi, az tudja, hogy a humor tőle sem áll távol. Mi több, vallja, hogy rengeteg méregre lehet gyógyír a nevetés.

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 39:26

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 54:05

Tovább a podcast oldalára