Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

„Bátor vagyok, segítek!” Mesés életmentés – nem csak kicsiknek (vendég: Kissné Szűcs Anita)

Vissza

„Bátor vagyok, segítek!” Mesés életmentés – nem csak kicsiknek (vendég: Kissné Szűcs Anita)

Oct 21. | 40 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:40:52

Különleges kiadvány született, amire Anna és István egyaránt felkapta a fejét: egy kalocsai mentőtiszt, illusztrátor mesekönyvbe foglalta, mi a teendő, ha gyerekek kerülnek olyan helyzetbe, amelyen emberélet múlhat.

A Bátor vagyok, segítek! című kiadvány két bátor nyusziról szól, akik eszméletlenül találják idős barátjukat. Nem esnek azonban kétségbe, hiszen megtanulták, és pontosan tudják, mi ilyenkor a teendő. De vajon a „nagyok” is ilyen magabiztosan cselekednének hasonló esetben? Vajon nem túl korai óvodás vagy kisiskolás korú gyermekeket bevezetni az életmentés világába? Hogyan tehető ez meg úgy, hogy a gyermek ne rémüljön halálra?

A világból számos hírben olvashattuk már, hogy apróságok mentettek bajba jutott felnőtteket, sőt, magyar történetekből sincs hiány. Minderről beszélgetünk legújabb epizódunkban, vendégül hívva az említett „életmentő-mesekönyv” íróját, illusztrátorát, Kissné Szűcs Anitát, aki a kalocsai mentőállomáson maga is – férjével karöltve – évek óta mentősként dolgozik, illetőleg a Kalocsai Életmentők Mentőalapítvány égisze alatt foglalkozásokat tart ovisoknak, diákoknak. A témát tehát testközelből ismeri – könyvét eddig az Országos Mentőszolgálattól a médián át mindenki lelkesedéssel fogadta. Ismerd meg Te is!

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 40:54

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 60:00

Tovább a podcast oldalára