Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Tabuk a családban 3. rész: testvérféltékenység, betegség, lelki sérülés

Vissza

Tabuk a családban 3. rész: testvérféltékenység, betegség, lelki sérülés

Sep 09. | 45 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:45:22

Ne titkold! Tedd mesélhetővé! Előző két részünk tanulsága dióhéjban, ami - kérésetekre! - családi tabukat, fojtogató titokká váló jelenségeket boncolgat, pontosabban azt, hogyan lehet ezeknek elejét venni. Ezzel a résszel (egyelőre) zárul a sorozat, középpontjában: a testvér, a betegség, a lelki bajok.

Bár az említett "hármasfogat" magában is megérne egy-egy epizódot, igyekszünk a testvérféltékenység bizonyos aggasztónak látszó, egyébként normális vonásait feltárni.

Aztán beszélgetünk arról is, hogy kinek okozhat nagyobb bajt egy komolyabb betegség eltitkolása - mi állhat ezek mögött a döntések, folyamatok mögött, és mikor elkerülhetetlen, mikor életveszélyes a tagadás fázisába lépés.

Végül, de nem utolsó sorban néhány gondolat erejéig szó esik a lelki bajokkal történő szembenézésnek, a validálásnak, és a kezelésének a fontosságáról is.

Ne feledd, mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 49:06

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 73:09

Tovább a podcast oldalára