Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Tabuk a családban 2. rész: a „szorongató valóság” és pénz-kérdések

Vissza

Tabuk a családban 2. rész: a „szorongató valóság” és pénz-kérdések

Aug 26. | 49 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:49:05

Kértétek – mondjuk. Néhány hete „közkívánatra” kezdtük körbejárni a családban tabukká, titkokká váló jelenségek hátterét, a tabuk feloldásának lehetőségeit és fontosságát. A mottó: Tedd mesélhetővé, és kihúztad a méregfogát!

Ennyire egyszerű volna? Igen, és nem. A megoldás valóban ilyen egyszerű, addig eljutni azonban sokszor zötyögős, váratlan fordulatokban gazdag, esetleg suta, esetlen. Előző részünkben veszteség- és gyászfeldolgozásról, szexualitásról, felvilágosításról, otthoni meztelenségről beszéltük. Aktuális epizódunkban „a bennünket körülvevő világ dolgai” feliratú tabu-dobozba néztünk bele, hiszen háború van, világjárvány van, sokszínűség van, infláció van… utóbbihoz pedig társítottunk egy ugyancsak gyakran tabuvá váló dolgot: az anyagiakat, illetve a pénz-kérdést. Megsúgjuk, még mindig messze a tabusított jelenségek vége – a tervezett duplarész helyett triplázunk és harmadik részben folytatjuk, két hét múlva!

Mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 49:06

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 73:09

Tovább a podcast oldalára