Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Tabuk a családban 1. rész: veszteség, halál, gyász, szexualitás

Vissza

Tabuk a családban 1. rész: veszteség, halál, gyász, szexualitás

Aug 12. | 42 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:42:11

Nemrég Instagramon kérdeztük Tőletek, hogy melyek volnának azok a témák, élet-területek, amelyekről szívesen hallanátok a podcastban. Toronymagasan a legtöbben a tabukra, tabuképzésre, családi tabukra voksoltatok – néhány speciális helyzetet is megjelölve.

Nem csak az asszonyok szoktak elvetélni és nemcsak magzatot. Valószínű, hogy majd` minden ember elvetél néhányszor. Kiszakad belőle egy szerelem, egy gondolat, egy terv, egy elhivatottság - sűrű és nehéz vérzés kíséretében. De nem minden vetélés merő veszteség. Aki egyszer viselős volt, az már örökre tud valamit.” Ancsel Éva (1927-1993) néhai magyar filozófus gondolataival ajánlja Anna a figyelmedbe ezt az epizódot, ami – mint azt a témák kitárgyalásának a kezdetén sejtettük – duplarész lesz, hiszen számos kérdéses dolog van, amelyre idő hiányában nem tudtunk kitérni. Első körön a veszteség, a gyász, és halál témaköreinek egyéni és családi feldolgozásaiba tekintettünk bele, illetve a szexualitás, meztelenség, felvilágosítás kérdéskörei is előkerülnek.

Hogy mondjam el, hogy meghalt a papa? Lássa-e a gyerek a halott nagyit a ravatalon? Mi a helyzet az „otthoni meztelenkedéssel”? Mikor és hogyan beszéljünk először a menstruációról? Mi az a "szexizés"? Csak néhány kérdés a mostani epizódban érintettek közül – mondhatni, közkívánatra. Két hét múlva folytatjuk!

Mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 42:12

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 64:50

Tovább a podcast oldalára