Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Magabiztos külső, szétmarcangolt belső: helló imposztor szindróma!

Vissza

Magabiztos külső, szétmarcangolt belső: helló imposztor szindróma!

Jul 01. | 40 perc

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Gyerekek és család Nevelés
00:00:00
/
00:40:39

Önsorsrontás, önszabotázs, önbecsapás… nehéz megtalálni azt az egyetlen szót, amivel rámutathatunk a korunkban „népbetegségként” emlegethető imposztor szindróma lényegi valójára. Épp ezért egy teljes epizódot szenteltünk neki.

Annál is inkább, hiszen a felmérések tanulsága szerint az emberek több mint 70 százaléka, azaz tízből legalább hét ember a világon megélte már a jelenséget – csak szerencsés esetben a helyén tudta kezelni, vagy helyre tudta tenni azt, sokaknak azonban napi szinten nyomorítja meg az életét a „mi lesz, ha lelepleződik, hogy nem vagyok elég jó” érzés. A dolog tragédiája, hogy jellemzően ez a gondolat nélkülözi a valóságot, hiszen az illető pont, hogy sikerrel áll helyt az élete azon területén, amelyet hajlamos megkérdőjelezni. Miért tehát a bizonytalanság? Milyen a született zseni, a szupernő / szuperférfi, a magányos harcos, a perfekcionista és az örök önképző szakértő? Esetleg magadra ismersz a Valerie Young imposztor-szindrómaszakértő által megnevezett kategóriákban? Ezeknek ásunk a mélyére legújabb epizódunkban!

Mint a korábbi epizódokat, ezt a részt is extra tartalmakkal, és hosszabb terjedelemben hallgathatod meg a https://www.patreon.com/esboldoganeltek oldalon, ha "Hallgatnám még" fokozatú támogatónkká válsz!

Epizód adásideje: 40:40

Patreon "Hallgatnám még" adásidő: 59:40

Tovább a podcast oldalára