Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Ember az üzlet mögött

The Life Explorers

Vissza

Ember az üzlet mögött

The Life Explorers

Üzlet Vállalkozás

A beszélgetés, a történetmesélés ősi lételemünk. Önmagunk is felszínessé válunk, ha felszínessé válik. Talán észre sem vesszük, de hiányérzetünk van, ha sokáig nélkülöznünk kell. S, erre néha csak akkor jövünk rá, amikor újra részünk lehet egy tartalmas beszélgetésben. A podcast ha csak virtuálisan is, de lehetővé teszi, hogy egymás mellé üljünk a hallgatókkal, és együtt nézhessünk rá szinte bármire. Sokkal könnyebb általa valódi értékekről szólni. A The Life Explorers magazin több sorozatot is készít kedves hallgatóinak. De mindegyikben ott az ember az üzlet mögött.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 11 elemből.

Amikor a sorozat első adásában Schmidt Ferenc bemutatta röviden, hogy mi is az ökoturizmus, akkor szavait hallva azonnal Szin János medvepásztor jutott eszünkbe. Úgy éreztük, hogy az a turisztikai vállalkozás, amelyet János Erdélyben Böjte Csaba testvér és Máté Bence világhírű természetfotós ötletei alapján működtet, az bizony több szempontból is megfelel ezeknek a princípiumoknak. Felkerestük hát Jánost, hogy mesélje el hogyan lett medvepásztor, majd nézzük meg közösen, hogy vajon jól éreztük-e, hogy munkássága az ökoturizmusba illeszkedik. Fogadjátok szeretettel! 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Boldogan mondhatjuk, hogy tartalmát tekintve az eddigi legjobb beszélgetésünk Emese Ollarival és Nagy Zoltánnal, alias Zolixplorerrel. Sok nevetés, őrült helyzetek, és egy nagyon céltudatos gondolkodásmód. Fogadjátok szeretettel!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A vándorvágy, a felfedező- és utazóvágy egyidős az emberiséggel.  De vajon hová veszett belőlünk az igazi felfedező? A megismerés vágya?  Más népek, kultúrák, épített és természeti örökségek megismerésének és megértésének a vágya?  Miért érjük be azzal, hogy egy medence partján töltjük a szabadságunkat, miközben az bárhol is lehetne a világban?  Ha pedig valódi kalandra vállalkozunk, akkor azt miért nem úgy tesszük, hogy a természetre, az élővilágra, más emberekre, a helyi értékekre és a jövő generációira is gondolunk?  Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel a fejünkben kerestük meg a Ferencet és Szilárdot. A segítségükkel szeretnénk megérteni, hogy mi is az az ökoturizmus.  Fogadjátok szeretettel!


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A mi szakmánk emberekről szól embereknek. Beszélgetés Schmidt Ferenc szállodaigazgatóval, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének regionális vezetőjével a HORECA szektoron belüli karitatív tevékenységekről és eseményekről.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Egy negatív motiváció maximum elindítani tud ezen az úton, de pályán tartani nem. Legyen egy belső szikra, amit azt mondja, hogy én ezt létre akarom hozni. Fogadjátok szeretettel az egyik legismertebb magyar #digitálisnomád utazópárossal, Ollari Emesével és Nagy Zoltánnal indított #podcast sorozatunk második részét!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ez itt a The Life Explorers magazin és a HungaryCard Magyar Turizmus Kártya közös podcast sorozatának első része. Nemrég Gál Gábornál, a HugaryCard alapító tulajdonosánál jártunk, aki rengeteg érdekes történetet mesélt el a HungaryCarddal kapcsolatosan. Arra gondoltunk, hogy ezek a történetek bizony méltók arra, hogy megismertessük őket veletek is. Hiszen nemcsak szórakoztatók, de sokat tanulhatunk is belőlük, hogy minél hatékonyabban tudjuk kihasználni a kártya nyújtotta számos előnyt. Nos, ez az első, bevezető rész miről is szólhatna másról, mint magáról a HungaryCardról, hogy megismertessük veletek? Arra kértük Gábort, hogy saját szavaival mutassa be ezt a kedvezményt adó ötletrendszert. És most kapaszkodjatok meg kedves hallgatók! Ha még nem rendelkeztek HungaryCarddal, akkor a The Life Explorers magazin olvasói, illetve podcast adásaink hallgatóiként 10% kedvezményben részesülhettek új kártya rendelésekor! Részletek a podcastben.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ha már #turizmus és #utazás, akkor nem megkerülhető téma a #digitálisnomádok. Már csak azért sem, mert ahogy ebből a beszélgetésből is kiderül, a #jövőturizmusa rájuk is épül. Egyik legismertebb magyar utazópáros Ollari Emese és Nagy Zoltán alias Zolixplorer. Velük indítunk most útjára egy újabb podcast sorozatot minderről. Emese és Zoli a The Life Explorers magazin olvasói számára sem ismeretlen, hiszen a Szabadságvágyból elkövetve című cikkünkben már írtunk róluk. Éppen ezért az új sorozatnak is ezt a nevet adtuk. Hallgassátok és fogadjátok szeretettel az első részt!


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Nem gondoltuk, nem is sejthettük, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó hanganyag Kati nénivel. Amikor ezt megtudtuk, azt éreztük lelkünkben, hogy ne a mi szavaink állítsanak neki emléket, hanem saját gondolatai a saját hangján. Írott anyagot terveztünk, nem hangos cikket, ezért nem stúdióminőségű a felvétel. De talán jobb is így. A Polgár Pince és Panzió saját kis éttermében, ebéd közben, a vendéglátás egy örök mesternőjével. Csak magunkat minimalizáltuk a vágás során, hiszen róla szól, róla kell szóljon ez a hanganyag. Nincs benne a szokásos zene, se a támogatóink felsorolása, se kulcsszavak. Csak a beszélgetés. Az emlékezés szentsége. Kértük a család jóváhagyását, hogy leközölhessük. Fogadjátok szeretettel!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Csobota-Kis Árpád minden egyes találkozón be szokta mutatni, hogy hogyan jött létre ez a The Life Explorers magazinnal és a Peter's Textillel közös utazás, mi a célja és merre tartunk. Ezúttal ezt a kis bemutatót szeretnénk nektek is megmutatni, egyfajta nulladik adásként, hiszen nem mindenki ismeri a történetet, és folyamatosan vannak új olvasóink és hallgatóink is. Fogadjátok szeretettel!

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ez itt a The Life Explorers magazin podcast adása, az EMBER AZ ÜZLET MÖGÖTT.

Beszélgetések értékteremtőkkel, akik sikeres vállalkozásokat építettek fel és működtetnek.

Mai adásunkban Hoffmann Henrik, a Hotel Residence Ózon tulajdonos családjának egyik tagja mesél arról, hogy hogyan is indult a családi vállalkozás, és jutott el a Mátraházán most zajló gigantikus építkezésig.

Üdv a fedélzeten!

Tartalmas utazást kívánunk! 

https://thelifeexplorers.com/

https://www.facebook.com/thelifeexplo... 

https://www.linkedin.com/company/the-... 

Music: pond5

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00