Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

#34 Esterházy Péter: Egy nő

Vissza

#34 Esterházy Péter: Egy nő

Sep 15. | 98 perc

Művészet Könyv
00:00:00
/
01:38:52

Az Esterházy-olvasás speciális műfaj, folyamatosan tanulja az ember. Talán leginkább a versolvasásra hasonlít, noha ízig-vérig próza. Persze, minden nagy életmű olvasása bizonyos szempontból speciális, az Esterházy próza mintha abban lenne érdekelt, hogy ellenünk fordítsa saját megrögzött olvasási szokásainkat (ebben láthatólag kaján örömét leli), vagy ugyanez megfordítva: hogy újra és újra emlékeztessen bennünket az olvasás örömére. Az Egy nő talán nem az életmű legjelentősebb, de mégis fontos darabja, reméljük, szerintetek is megfelelő bevezető ebbe a szédítően sokszínű, virtuóz és szórakoztató prózauniverzumba.
Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 34. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Esterházy Péter Egy nő című könyvéről beszélgetnek.
TARTALOM
(02:16) Szolgálati közlemények
(18:27) Esterházy Péter: Egy nő (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Esterhazy_Peter-Egy_no-686/Esterhazy_Peter-Egy_no-esterhazy00001)
(01:34:10) Polcomon találtam – Szabó Gábor: „...te, ez iszkol”
(01:35:24) Polcomon találtam – Marianna D. Birnbaum: Esterházy-kalauz
(01:37:22) Következő műsor szövege – Kosztolányi Dezső: Esti Kornél (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Kosztolanyi_Dezso-Esti_Kornel-37355/Kosztolanyi_Dezso-Esti_Kornel-00010)
JEGYZETEK
Esterházy Péter: A szavak csodálatos életéből (https://www.youtube.com/watch?v=JBQtwCR6a9s)
#éltegyszeregyolvasó #esterházypéter #egynő #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Tovább a podcast oldalára