Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Élt egyszer egy Olvasó

Mészáros Márton & Neszlár Sándor

Vissza

Élt egyszer egy Olvasó

Mészáros Márton & Neszlár Sándor

Művészet Könyv

„...ez itt az Élt egyszer egy Olvasó podcast, Mészáros Márton és Neszlár Sándor irodalmi beszélgetős műsora...” #olvasás #könyv #irodalom #podcast #irodalmipodcast https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 33 elemből.

Rideg Sándor Indul a bakterház című regénye egy burleszk forgatókönyve. Egy talán indokolatlanul hosszú kabaréjelenet. Szerencséje és tragédiája egyszerre, hogy ezt a filmet a valóságban is leforgatták. Szerencséje, mert ezért olvassuk újra, és tragédiája, mert ebből tudjuk, hogy már eredetileg sem volt sokkal több, mint forgatókönyv. Adaptációkról, nyelvi és szituációs humorról, de gyerekbántalmazásról, súlyos ideológiai terheltségekről is beszélgetünk A NAGY CSEND után.
Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 33. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Rideg Sándor Indul a bakterház című könyvéről beszélgetnek.
TARTALOM
(01:02) Szolgálati közlemények
(18:26) Rideg Sándor: Indul a bakterház
(01:16:20) Polcomon találtam – Garaczi László: Tranzit Mundi (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Garaczi_Laszlo-Nincs_alvas_-49437/Garaczi_Laszlo-Nincs_alvas-00270)
(01:10:35) Polcomon találtam – Radnóti Miklós: Nem tudhatom… (Elérhető az Arcanum oldalán vagy az alábbi linken: https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Szoveggyujtemeny-szoveggyujtemeny-1/a-xx-szazad-irodalma-9C3D/radnoti-miklos-1909-1944-A5A2/versei-A5A3/nem-tudhatom-A65A/)
(01:24:15) Következő műsor szövege – Esterházy Péter: Egy nő (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Esterhazy_Peter-Egy_no-686/Esterhazy_Peter-Egy_no-esterhazy00001)
#éltegyszeregyolvasó #ridegsándor #indulabakterház #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Valaki mondja meg, miről is szól tulajdonképpen Déry Tibor Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról című írása! A romlott nyugatról? A nyilasokról? Arról, hogy menni kéne, de nincs hova? Vagy arról, hogy ringasd el magad, de nincs mibe? Irodalmilag talán a legkevésbé izgalmas szövegünk, kulturálisan viszont – zagyvaságaival együtt is – megkerülhetetlen és izgalmas jelenség. Bosszankodásainkat itt hallgathatjátok. Madarak jönnek!
Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 32. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Déry Tibor Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról című könyvéről beszélgetnek.
TARTALOM
(01:50) Szolgálati közlemények
(04:04) Déry Tibor: Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Dery_Tibor-Niki-18026/Dery_Tibor-Niki-00060)
(01:10:35) Polcomon találtam – Déry Tibor: A befejezetlen mondat (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Dery_Tibor-A_befejezetlen_mondat-16497)
(01:24:20) Következő műsor szövege – Rideg Sándor: Indul a bakterház
#éltegyszeregyolvasó #dérytibor #képzeltriport #képzeltriportegyamerikaipopfesztiválról #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Elhinné-e bárki, aki nem olvasta Szilágyi István korszakos regényét, hogy egyetlen szövegben jelen lehet a pszichothriller, a krimi, a szociográfia, a történelmi regény, a lélektani regény? És azt, hogy mindez kb. századlagos kérdés, mert csak arra tudunk figyelni, hogy hogyan lehet magyarul ilyen gyönyörű mondatokat írni? Olvassátok velünk!
Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 31. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Szilágyi István Kő hull apadó kútba című regényéről beszélgetnek.
TARTALOM
(01:50) Szolgálati közlemények
(04:04) Szilágyi István: Kő hull apadó kútba (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Szilagyi_Istvan-Ko_hull_apado_kutba-7904)
(01:24:20) Következő műsor szövege – Déry Tibor: Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Dery_Tibor-Niki-18026/Dery_Tibor-Niki-00060)
JEGYZETEK
Károlyi Csaba: Meglepő indulatok (Elérhető az ÉS oldalán vagy az alábbi linken: https://www.es.hu/cikk/2023-10-13/karolyi-csaba/meglepo-indulatok.html)
Maszárovics Ágnes: Szilágyi István Kő hull apadó kútba című regényének textológiai vizsgálata (Elérhető az ELTE BTK oldalán vagy az alábbi linken: https://doktori.btk.elte.hu/lit/maszarovicsagnes/diss.pdf)
Szilágyi István: Kő hull apadó kútba (kézirat fotója) Elérhető a moly.hu oldalán vagy az alábbi linken: https://moly.hu/system/covers/big/covers_643218.jpg?1606646784)
Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso
#éltegyszeregyolvasó #szilágyiistván #kőhullapadókútba #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A ChatGPT ezt gondolja a Csikágóról: „Budapesten nincs olyan hely vagy negyed, amit Csikágónak hívnak. A Csikágó kifejezést valószínűleg Chicago helytelen kiejtésének vagy helyesírásának gondolod. Chicago egy nagyváros az Amerikai Egyesült Államokban és nem kapcsolódik Budapesthez.” Békés Pál valami mást gondol a Csikágóról. Mi az utóbbiról beszélgettünk.

Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 30. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Békés Pál Csikágó című szövegéről beszélgetnek.

TARTALOM

(00:42) Szolgálati közlemények
(02:48) Gondolatok a lépcsőház után
(11:03) Békés Pál: Csikágó (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Bekes_Pal-Csikago-45404)
(01:08:08) Polcomon találtam – Tóth Krisztina: Fogadkozás a Rottenbiller utcában (Elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Toth_Krisztina-Oszi_kabatlobogas-38337/Toth_Krisztina-Oszi_kabatlobogas-00020)
(01:10:05) Következő műsor szövege – Szilágyi István: Kő hull apadó kútba (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Szilagyi_Istvan-Ko_hull_apado_kutba-7904)


JEGYZETEK

Saját erdő Nádas Péter portréfilm (2023) (Rendezte: Kárpáti György Mór, operatőr: Pálos Gergely, eredeti koncepció és koproducer: Orsós László Jakab. A film alapját egy többnapos beszélgetés képezi, amit Simonyi Balázs filmkészítő-ultramaratonfutó és Kalmár Melinda történész készített.): https://cirkofilm.hu/film/sajat-erdo
Originál Láger (2007) (Rendezte: Simonyi Balázs): https://simonyibalazs.hu/lens_portfolio/original-lager
Milbacher Róbert: Legendahántás – 50+1 tévhit a magyar irodalomban (Elérhető a Magvető Kiadó oldalán vagy az alábbi linken: https://magveto.hu/konyvek/legendahantas---501-tevhit-a-magyar-irodalomban/139492739)
Békés Pál: Csikágó – gangregény – Hangoskönyv MP3 (előadja: Kulka János): https://www.libri.hu/konyv/bekes_pal.csikago-gangregeny-hangoskonyv-mp3.html)
Darvasi László: Békés Pál halálára (Elérhető az ÉS oldalán vagy az alábbi linken: https://www.es.hu/cikk/2010-06-05/darvasi-laszlo/bekes-pal-halalara.html)
Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso
#éltegyszeregyolvasó #békéspál #csikágó #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség #jelenkor

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ahhoz a névhez, hogy Petőfi Sándor, nem kell hozzátennünk semmit. Március 15, szavalatok, utcanevek ezrei, ő a magyar költő prototípusa. De hogyan hangzik ma? Mit mond ma nekünk? Újraolvastuk A helység kalapácsát és Az apostolt. Hogy miért nem a János vitézt, arra nem jöttünk rá.

Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 29. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Petőfi Sándor A helység kalapácsa és Az Apostol című szövegeiről beszélgetnek.

TARTALOM

(00:49) Szolgálati közlemények
(01:01) Gondolatok a lépcsőház után
(04:05) Petőfi kultusz (21:49) Petőfi Sándor: A helység kalapácsa
(36:58) Petőfi Sándor: Az apostol
(01:04:20) Polcomon találtam – Havasi Attila: Appendix a Petőfi-életrajzhoz (Elérhető a Prae.hu oldalán vagy az alábbi linken: https://www.prae.hu/journalitem/259-appendix-a-petofi-eletrajzhoz)
(01:08:24) Polcomon találtam – Kálmán C. György: Petőfi Sándor: Megy a juhász a szamáron… (Elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán vagy az alábbi linken: https://mek.oszk.hu/01300/01384/01384.pdf#page=241)
(01:09:10) Polcomon találtam – Esterházy Péter: Petőfi, a légtornász (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://konyvtar.dia.hu/html/muvek/ESTERHAZY/esterhazy00056/esterhazy00080/esterhazy00080.html)
(01:12:06) Következő műsor szövegei – Békés Pál: Csikágó

JEGYZETEK

Kosztolányi Dezső: Az írástudatlanok árulása – Különvélemény Ady Endréről – (Elérhető a az alábbi linken: https://docplayer.hu/168782978-Az-irastudatlanok-arulasa-kulonvelemeny-ady-endrerol-1.html)
Petőfi Sándor: A helység kalapácsa I-II. ének (előadja: Mácsai Pál) https://www.youtube.com/watch?v=LfIiidFa-CA)
A helység kalapácsa – Hivatalos előzetes (2023): https://www.youtube.com/watch?v=9_cFpDN3SeY)
Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso
#éltegyszeregyolvasó #petőfisándor #petőfi200 #ahelységkalapácsa #azapostol #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Vidék-város, büszkeség-szégyen, apa-fiú, külföld-belföld, kelet-nyugat, fiú-lány, menő-ciki, hatalom-gyengeség, zene-csönd. Szerintünk ilyen dichotómiákról szól Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia című regénye. Levi's 501. Jó volt olvasni akkor is, amikor megjelent, és jó volt olvasni most is. Fontos könyv. Hallgassátok!

Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 28. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia című könyvéről beszélgetnek.

TARTALOM

(00:45) Szolgálati közlemények
(06:15) Gondolatok a lépcsőház után
(06:20) Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia
(01:09:58) Polcomon találtam – C.S. Lewis: Narnia krónikái
(01:13:50) Polcomon találtam – Háy János: Mikor nagyapáékra rátalált a fiúisten (Elérhető a Beszélő oldalán vagy az alábbi linken: http://beszelo.c3.hu/cikkek/mikor-nagyapaekra-ratalalt-a-fiuisten)
(01:17:15) Következő műsor szövegei – Petőfi Sándor: A helység kalapácsa, Az apostol

JEGYZETEK

Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia (hangoskönyv, előadja: Rátót Zoltán) (Elérhető a lira.hu oldalán vagy az alábbi linken: https://www.lira.hu/hu/hangoskonyv-2/hangoskonyvek-online/szepirodalom/a-bogyosgyumolcskertesz-fia-hangoskonyv-online)


Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso

#éltegyszeregyolvasó #háyjános #bogyósgyümölcskertészfia #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Humor, játék, zsenialitás. A '90-es évek egyik legfontosabb verseskönyve, az ezredforduló egyik legfontosabb szerzőjétől. Tiszta Amerika. A valaha volt leghosszabb adásunk. Mi minden sorát élveztük.

Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 27. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Kovács András Ferenc: Jack Cole daloskönyve című könyvéről beszélgetnek.

TARTALOM

00:46 Szolgálati közlemények
03:17 Gondolatok a lépcsőház után
06:50 Kovács András Ferenc: Jack Cole daloskönyve (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Kovacs_Andras_Ferenc-Jack_Cole_daloskonyve-31689)
(1:34:38) Polcomon találtam – Kovács András Ferenc: Hajnali csillag peremén (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Kovacs_Andras_Ferenc-Hajnali_csillag_peremen-3658/Kovacs_Andras_Ferenc-Hajnali_csillag_peremen-00930)
(1:36:11) Polcomon találtam – KAF-olvasókönyv - Válogatott kritikák, tanulmányok Kovács András Ferenc költészetéről, (szerk.) Korpa Tamás - Mészáros Márton - Porczió Veronika, FISZ, Bp., 2017 (1:37:26) Polcomon találtam – Domonkos István: Kormányeltörésben (Elérhető az OSZK oldalán vagy az alábbi linken: https://epa.oszk.hu/00100/00181/00060/kultura_02_domonkos.htm
(01:43:11) Következő műsor könyve – Háy János: A bogyósgyümölcskertész fia

JEGYZETEK

TRANSYLVANIAN BÚ BOYZ: Uj Alabamai Folklor https://www.youtube.com/watch?v=wAnJGTdrlUU&t=30s
TRANSYLVANIAN BÚ BOYZ: Valdosta & Ven Ballada https://www.youtube.com/watch?v=KH3lQ8lFRLs
TRANSYLVANIAN BÚ BOYZ: Buszke Navarra Kiralya https://www.youtube.com/watch?v=QNeM4B16NLc

Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso

#éltegyszeregyolvasó #kovácsandrásferenc #jackcoledaloskönyve #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A világszerte egyik leghíresebb magyar író egyik világszerte leghíresebb könyve. Gittegylet, grund, nemecsek, csakis kisbetűvel: a magyar kultúra alaptoposzai. De mi is történik itt valójában? Tényleg Áts Feri a gonosz és tényleg Boka a jó? Miért is kellett Nemecseknek meghalnia? 2023-ban nagyon másként szólal meg Molnár Ferenc klasszikusa. Szerettük most is, pedig meglepő indulatokat és érzéseket váltott ki belőlünk.

Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 26. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című könyvéről beszélgetnek.

TARTALOM

(01:03) Szolgálati közlemények
(05:25) Gondolatok a lépcsőház után
(18:55) Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk (Elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán vagy az alábbi linken: https://mek.oszk.hu/00900/00960/00960.htm)
(01:15:21) Polcomon találtam – Kosztolányi Dezső: Üllői-úti fák (Elérhető az Arcanum oldalán vagy az alábbi linken: https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Verstar-verstar-otven-kolto-osszes-verse-2/kosztolanyi-dezso-19890/negy-fal-kozott-1907-19895/a-budapest-ciklusbol-19B5C/ulloi-uti-fak-19B75/)
(01:17:42) Polcomon találtam – Nádas Péter: Saját halál (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Nadas_Peter-Sajat_halal-528)
(01:20:40) Polcomon találtam – Dragomán György: A fehér király
(01:23:11) Következő műsor könyve – Kovács András Ferenc: Jack Cole daloskönyve (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Kovacs_Andras_Ferenc-Jack_Cole_daloskonyve-31689)
(01:23:28) Pál Utcai Fiúk: Utolsó év (zeneszerző: Leskovics Gábor, szöveg: Leskovics Gábor) https://xn--plutcaifik-s4a22a.hu/album/ha-jon-az-alom/#6

JEGYZETEK

Morcsányi Géza 70. születésnapjára (Litera.hu, 2022. augusztus 25.) (Elérhető a Litera.hu oldalán vagy az alábbi linken: https://litera.hu/magazin/osszeallitas/morcsanyi-geza-70-1.html)
Tamás Gáspár Miklós: Barátom, ellenségem Szőcs Géza halálára (Mérce, 2020. november 9.) (Elérhető a Mérce oldalán vagy az alábbi linken: https://merce.hu/2020/11/09/tgm-baratom-ellensegem)
Operabeavató (zenei vezető: Dinyés Dániel, rendező: Göttinger Pál) (Elérhető az alábbi linken: https://www.deltaprodukcio.hu/operabeavato)

Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso

#éltegyszeregyolvasó #molnárferenc #apálutcaifiúk #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Az öregeknek nem illik szerelmesnek lenniük. Hiszen a szerelem mindig a jövőre irányul, az öregség pedig mindig egyre inkább a múltra. Például egy fényképre, amiről talán sosem tudhatjuk meg már, miről is szól – valójában. Ahogy azt sem, milyen szöveg ez a Macskajáték. Vicces? Groteszk? Szomorú? Muszáj rajta nevetnünk, de az elejétől azt érezzük, nem igazán illenék. A Macskajátékot a Jóisten is drámának teremtette, mi mégis ezt a kisregényverziót szerettük a legjobban. Olvasni. Vagy a hangoskönyvet hallgatni? Vagy az előadást nézni?

Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 25. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Örkény István Macskajáték című könyvéről beszélgetnek.

TARTALOM

(0:34) Évad- és évzáró fecsegés
(15:00) Szolgálati közlemények
(15:45) Gondolatok a lépcsőház után
(18:55) Örkény István: Macskajáték (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Orkeny_Istvan-Kisregenyek-15398/Orkeny_Istvan-Kisregenyek-00160)
(01:31:26) Polcomon találtam – Janikovszky Éva: Mosolyogni tessék!
(01:34:00) Polcomon találtam – Örkény István: Glória (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Orkeny_Istvan-Kisregenyek-15398/Orkeny_Istvan-Kisregenyek-00010) (01:20:42)
(01:36:46) Következő műsor könyve – Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

JEGYZETEK

Károlyi Csaba: Olvasóország (ÉS, 2022. december 2., 24.) (Elérhető az Élet és Irodalom oldalán vagy az alábbi linken: https://www.es.hu/cikk/2022-12-02/karolyi-csaba/olvasoorszag.html)
Simonyi Balázs: IZZÓSZTÁR #9 Nádas Péter (Elérhető a Nem azé, aki fut oldalán vagy az alábbi linken: https://nemaze.blog.hu/2021/08/23/nadaspeter)
Örkény István: Macskajáték – hangoskönyv Pogány Judit előadásában https://www.youtube.com/watch?v=564TyRzca60
Pogány Judit és Molnár Piroska: Macskajáték (részlet): https://www.youtube.com/watch?v=VFneqbkaYno
Esterházy Péter: Egy kelet-európai: https://reader.dia.hu/document/Esterhazy_Peter-A_kitomott_hattyu-282/Esterhazy_Peter-A_kitomott_hattyu-esterhazy00065
Janikovszky Éva: Mosolyogni tessék! Kire ütött ez a gyerek? (Napocska) – hangoskönyv Für Anikó előadásában https://www.youtube.com/watch?v=s4F8evdrK2k
Janikovszky Éva: Vörös rózsa (Ebben a szövegben olvasható a házibulis történet.)


Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso

#éltegyszeregyolvasó #örkényistván #macskajáték #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Nádas Péter Évkönyv című szövegéről gondolkoztunk, vitatkoztunk. Hogy megfelelő Nádas-beavató olvasmány-e. Hogy ezen érdemes-e kezdeni azt a fantasztikus utazást, ami a Nádas-olvasás. Nem jutottunk dűlőre. De abban nem volt vita köztünk – noha minduntalan egymás szavába vágtunk –, hogy gyönyörű, összetett szöveg, gyönyörű, összetett mondatokkal, és hogy újra és újra el kell olvasnunk.

Az Élt egyszer egy Olvasó irodalmi podcast 24. adása, melyben Mészáros Márton és Neszlár Sándor Nádas Péter Évkönyv című könyvéről beszélgetnek.

TARTALOM

(0:49) Szolgálati közlemények
(04:08) Gondolatok a lépcsőház után
(06:45) Nádas Péter: Évkönyv (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Nadas_Peter-Evkonyv-159)
(01:18:24) Polcomon találtam – Jelenkor: 1984. december; Nádas Péter: Biblia
(01:10:58) Polcomon találtam – Károlyi Csaba: Egy teljes év - Beszélgetések Nádas Péterrel
(01:20:42) Következő műsor könyve – Örkény István: Macskajáték (Elérhető a Digitális Irodalmi Akadémia oldalán vagy az alábbi linken: https://reader.dia.hu/document/Orkeny_Istvan-Kisregenyek-15398/Orkeny_Istvan-Kisregenyek-00160)

Elérhetőségeink: https://linktr.ee/eltegyszeregyolvaso

#éltegyszeregyolvasó #nádaspéter #évkönyv #mészárosmarca #neszlársándor #könyv #magyarkönyv #olvasnijó #olvass #olvasás #irodalom #irodalmipodcast #podcast #magyarpodcast #magyarpodcastközösség

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00