Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

A debreceni antikváriumok és antikváriusok titkos élete - Asztalán Péter és az ő páratlan könyvei

Vissza

A debreceni antikváriumok és antikváriusok titkos élete - Asztalán Péter és az ő páratlan könyvei

Jan 15. | 72 perc

Társadalom és kultúra
00:00:00
/
01:12:22

53.epizód Ebben a részben a könyvek egyik legnagyobb debreceni szakértője, Asztalán Péter antikvárius volt a vendégünk. Péter először gimnazista korában fordult a könyvek felé, később vegyészhallgatóként sem csak kémia tankönyveket forgatott, közel húsz a szakmában eltöltött év után pedig már három antikvárium üzletvezetője is a városban.

Az adásból Péter segítségével kiderül, hol érdemes könyvritkaságok után kutatni, hogy néz ki egy antikvárius átlagos napja, de Péter eloszlatja azt a sztereotípiát is, miszerint az antikváriusok bezárkózva élnek a könyvek között: valójában ugyanis egy huszonegyedik századi könyvkereskedőnek nem csak országszerte, de nemzetközi vonatkozásban is kiterjedt kapcsolati rendszerrel kell rendelkeznie ahhoz, hogy némi időt spóroljon egyes könyvritkaságok azonosításánál.

Az adás vége felé szó kerül ezen kívül a Crystal Antikvárium aukcióiról is, melyek szintén több évtizedes múltra tekintenek vissza, és melynek 2023 decemberében már a 26. alkalma zajlott le sikeresen az Aranybikában.

Ha kérdésed lenne: debrecenpodcast@gmail.com

Tovább a podcast oldalára