Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Akire büszkék vagyunk: Kollégánk, Ferenci Gábor a Magyar Grappling Szövetség válogatott keretében a 2024-es kazahsztáni Grappling világbajnokságra készül | Sport és kikapcsolódás | 2024.08.22.

Vissza

Akire büszkék vagyunk: Kollégánk, Ferenci Gábor a Magyar Grappling Szövetség válogatott keretében a 2024-es kazahsztáni Grappling világbajnokságra készül | Sport és kikapcsolódás | 2024.08.22.

Aug 22. | 21 perc

Németh Csaba

Egészség és fitnesz Hírek Sport
00:00:00
/
00:21:30

Ferenci Gábor, 45 éves, lila övfokozatú Brazil Jiu Jitsu sportoló, a 2023-as év Magyar Sport Ju-Jitsu Gi-noGi kategória korosztályos Magyar bajnoka. Nem mellesleg a Csillagpont Rádió műszaki vezetője, akivel Németh Csaba beszélgetett.

– Gyermekkoromtól sportoltam egészen a középiskolás évekig, 4 évnyi versenyszerű birkózás kisgyermekkorban, majd küzdősportok, vitorlázás, sziklamászás-barlangászat, egyszóval sokmindent kipróbáltam. 35 évesen a Japán Jiu Jitsuval az aktív sportot újra kezdtem, közben a Barzil Jiu Jitsu vonalat egyre jobban magaménak éreztem, végül a földharcnál maradtam. 2017-től aktívan versenyzek a Magyar Grappling Szövetség, a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség versenyein, valamint a Zen Bu Kan Kempo versenyein földharc kategóriákban - mesélte Gábor.

Versenyzői pályafutása: 2017-2019-ig kezdő kategóriában versenyzett, ezután két évre minden sportot félre tett kislánya daganatos megbetegedése és elvesztése okán, amely törést a mai napig is a tatamira visz magával. 2021 májusában tért vissza a tatamira és minden lehetőséget megragadott a megmérettetésekre. A 2021-es versenyszezontól kezdve aktív versenyzőként részt vett szinte minden hazai bajnokságon. Számos hazai versenyen kívül a nemzetközi AJP (Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro) Tour Hungary 2021-22-es versenyén is, ahol a kategóriájában aranyérmet is szerzett.

– A 2023-as eredményeimmel és a kvalifikációs versenyen elért első helyezésemmel bekerültem a Magyar Grappling Szövetség válogatott keretébe veterán versenyzőként, amely a 2024 októberében Kazahsztánban megrendezésre kerülő Grappling világbajnokságra való kijutást is jelenti számomra. Veterán versenyzőként nem kapok állami támogatás, így minden költséget magamnak kell előteremtenem, hogy képviselhessem hazámat a világbajnokságon. A kiutazás, szállás, verseny nevezési díja és a kötelezően előírt versenyruházat összköltségére 1 millió forintot kell összegyűjtenem - tette hozzá.

Ferenci Gábor most azzal a kéréssel fordul a Csillagpont Rádió hallgatóihoz is, hogy ha tehetik támogatásukkal járuljanak hozzá a világversenyen való részvételéhez, amely támogatásról a Magyar Grappling Szövetség számlát állít ki az adományozónak.

Adatok az utaláshoz:
Magyar Grappling Szövetség
számlaszám: 51700100-15005128
megjegyzés rovatba: Ferenci Gábor támogatás.

Tovább a podcast oldalára