Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Csillagpont Rádió Miskolc - Egészség- és sportrádió

Csillagpont Rádió

Vissza

Csillagpont Rádió Miskolc - Egészség- és sportrádió

Csillagpont Rádió

Egészség és fitnesz Hírek Sport

A Csillagpont Rádió ország első és egyetlen tematikus egészség rádiója, elkötelezett a gyógyászat, az egészségmegőrzés, a rehabilitáció és a prevenció széles körű népszerűsítésében, az aktív pihenést, az egészséges életmódot szolgáló turisztikai attrakciók népszerűsítésében, valamint a helyi, közéleti hírek, közérdekű információk közlésében.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 264 elemből.

Dr. Fehér Annamária a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ főorvosa mondta el gondolatait a Csillagpont Rádió hallgatóinak annak apropóján, hogy munkáját Miskolc város napján Benķő Sámuel díjjal ismerték el.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Augusztus utolsó napján még ügyelt Vásárosnaményban a kórházban, szeptember elsején pedig már (ahogy szarkasztikus humorával mondta) „vándorsebész” volt Miskolcon. Hirtelen elhatározásnak tűnik, pedig ez korántsem jellemzi dr. Mátyás Lajost. Sokkal inkább a megfontoltság, a tudatos építkezés. A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese, az Ér- és Endovascularis Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, a Csillagpont Rádió igazgatója, ezúttal vendégként érkezett a szerkesztőségbe. Több évtized óta végzett áldozatos és magas színvonalú munkája elismeréseként, Életmű-díjban részesítette a Magyar Orvosi Kamara B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezet Elnöksége. Hivatásáról és elhivatottságáról beszélgetett vele a szerkesztő, Monos Márta.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A leghosszabb várólistával megvalósuló műtétek biztosan keresettek lesznek a Miskolci TritonLife Magánkórházban az orvos-igazgató, dr. Szabó Zsolt szerint. Az ismert főorvostól a Csillagpont Rádió hallgatói megtudhatták, hogy az ortopédiai és a kézsebészeti beavatkozások után már szemészeti műtétet is végeztek a jól képzett szakemberek. Hamarosan bővül az ellátási „paletta”, ugyanis a Nemzeti Egészségügy Központ engedélye hét szakterületre szól. Az említetteken kívül a nőgyógyászati, az urológiai, a fül-orr-gégészeti és az általános sebészeti beavatkozásokra is.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Radiológusok és radiográfusok tanácskoztak június végén, Miskolcon, a Magyar Radiológusok Társaságának és a Magyar Radiográfusok Egyesületének első közös kongresszusán. Ez az együtt gondolkodás, része már azoknak a jövőbeni elképzeléseknek, amelyeket az MRT új elnöke, dr. Kostyál László szeretne megvalósítani. Így például azt, hogy élénkebb, tartalmasabb legyen a társaság élete, hogy legyen végre egységes minősítés a radiológia területén. Van persze pótolnivaló a rezidensképzésben is, mondta el a rádió vendégeként. Monos Márta kérdezte terveiről.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Életútja a Debrecen melletti Konyárról indult. Az orvostudományi egyetem elvégzése után, 1963-ban került Miskolcra, a megyei kórház ortopédsebészeti osztályára. Első és egyetlen munkahelyére. A sok éve nyugdíjba vonult dr. Bazsa Geyza ma is aktív, ma is gyógyítja a betegeket. A sízés és a szörfözés tudományát felnőtt férfiként elsajátító, fantasztikus vitalitással bíró ortopéd főorvossal, a Magyar Orvosi Kamara B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezet Elnöksége által adományozott Életmű-díja alkalmából beszélgetett a Csillagpont rádió műsorában a szerkesztő Monos Márta.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Családbarát kitüntető címet nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészeti és Nőgyógyászati Centruma. A családbarát szemlélet jelentőségéről, mibenlétéről Szász Anikó beszélgetett a centrum két munkatársával, Telekné Ignácz Krisztina vezető ápolóval és helyettesével, Juhász Ildikóval.  Az elismerést a Magyar Kórházszövetség 35. kongresszusán vették át az érintettek. Intézményünkben évente átlagosan 4200 szülés történik, a Szülészeti és Nőgyógyászati Centrum biztosítja a szülészeti ellátás közel teljes vertikumát. A cél egy családközpontú, baba-és anyabarát szülészeti ellátás megvalósítása, ahol az anya-, baba- és családbarát szemlélet érvényesül. Az elnyert cím a megkezdett családbarát ellátás és szemlélet folytatására kötelezi az osztály munkatársait – erről is beszélt Telekné Ignácz Krisztina, aki január 1-jétől látja el a centrum vezető ápolói teendőit.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Benkő Sámuel-díjban részesült kiemelkedő munkája elismeréseként dr. Kántor Valéria pszichiáter neurológus. Az ismert szakember 1964 szeptemberében kapta meg diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Itt ismerkedett meg leendő főnökével, dr. Török Pál idegsebésszel, aki egész életére nagy hatással volt. Tőle tanulta meg, hogy kell egy beteget megszólítani, kikérdezni. Hiszen egy jó orvosnak a helyes diagnózis felállításához mindent tudnia kell pácienséről. A doktornő büszke arra, hogy egykori tanítójának irányításával részese lehetett a miskolci idegsebészet kiépítésének, meghonosításának is.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Visszaemlékezésekkel, filmbemutatóval és dr. Kabdebó Lóránt professzor mellszobrának felavatásával idézték fel a bölcsészképzés elindítását a Miskolci Egyetemen. A változás, a fejlődés és az átalakulás korszaka volt az eltelt három évtized! Mondta dr. Illésné dr. Kovács Mária a ME Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja az ünnepségen, amelyet a képzés harmincadik, és a kar létrehozásának huszonötödik évfordulója alkalmából szerveztek a Dudujka völgyi kampuszon. A fejődésről és a képzést érintő kihívásokról beszélt a dékán-asszony a Csillagpont Rádió vendégeként is.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője, az Erdő finom és az I Love Bükk szerzője által ismét egy rendhagyó környezetóra fültanúi lehettek hallgatóink. A sokoldalú szakember ezúttal is egy új kiadvánnyal érkezett a stúdióba. 100 év a patakok völgyében a címe az Északerdő Zrt. gondozásában megjelent múltidéző összeállításnak, amely a Lillafüredi Állami Erdei Vasút történetét tárja elénk a kezdetekről napjainkig. Bózsó Gyula egy aktuális pályázatra is felhívta figyelmünket, országos kampány indult Magyarország legszebb erdeje címmel; s természetesen Lillafüred is pályázik a jelentős címre. Az erdei nagykövetet két korábbi könyvéről is faggattuk, az I love Bükk a hegység turisztikai attrakcióit tárja elénk, egyben ráébreszt bennünket arra, hogy milyen hatalmas kincseket tartogat számunkra az erdő. Az erdő finom már a harmadik kiadáson van túl, amely hatalmas siker, hiszen tartalma ötvözi az egészséges táplálkozás és a fenntartható fejlődés kettősét. Bózsó Gyulát ezúttal kisfia is elkísérte az interjúra. Szász Anikó vendége úgy búcsúzott a hallgatóktól: „Húzzuk fel a bakancsot, s irány az erdő…”

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Évről-évre erősödik a mezőny a hazai csúcsgasztronómiában, ezért különösen nagy sikernek számít, hogy az Avalon három étterme is bekerült a legjobbak közé az idei Dining Guide Év Étterme Gálán, melyen a hazai vendéglátó szféra legjobbjai vettek részt. A sikerhez vezető útról, a tervekről, és az úgynevezett „Avalon életérzés”-ről beszélgetett a Csillagpont Rádió műsorában Tóth Eszter kommunikációs és marketingigazgatóval valamint Bajusz Gergely gasztronómiai igazgatóval a program szerkesztője Monos Márta.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00