Keresés Jelentkezés Mi a podcast.hu?

Csillagpont Rádió Miskolc - Egészség- és sportrádió

Csillagpont Rádió

Vissza

Csillagpont Rádió Miskolc - Egészség- és sportrádió

Csillagpont Rádió

Egészség és fitnesz Hírek Sport

A Csillagpont Rádió ország első és egyetlen tematikus egészség rádiója, elkötelezett a gyógyászat, az egészségmegőrzés, a rehabilitáció és a prevenció széles körű népszerűsítésében, az aktív pihenést, az egészséges életmódot szolgáló turisztikai attrakciók népszerűsítésében, valamint a helyi, közéleti hírek, közérdekű információk közlésében.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 124 elemből.

Miskolc város napján, május 11-én vehette át e rangos elismerést a szervezet elnöke. Gergye Zoltán rádiónk kérdésére elmondta: a díj megerősíti közösségüket, s mindazt, amit szívvel-lélekkel végeztek az elmúlt 40 évben.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 17. | 15 perc

Ebből az alkalomból hirdette meg a Melletted a Helyem Egyesület a már hagyományos kenguru versenyét, amely egy hónapon át tart a PIC osztályokon. A versenyre regisztrálni kell, a jelentkezés további részletei megtalálhatók az egyesület honlapján. Minderről dr. Nádor Csaba a szervezet alapító-elnöke, neonatológus főorvos tájékoztatta a Csillagpont Rádió hallgatóit.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 17. | 19 perc

A telemedicina olyan infó-kommunikációs eszközzel támogatott diagnosztikus vagy terápiás-, távfelügyeleti eljárás, amelyben az egészségügyi szakszemélyzet beteg melletti jelenlétét online elektronikus kapcsolaton keresztül pótolják. Tágabb értelemben az olyan esetek is a telemedicina tárgykörébe tartoznak, amikor egymástól távol tevékenykedő egészségügyi szakemberek cserélnek adatot egy adott személy jobb ellátása érdekében – ismertette Hoffmann Zoltán, a Tigra Kft. innovációs igazgatója azon a találkozón, amelyen egy öt éves projekt eredményeiről számoltak be. A Szegedi Tudományegyetem részvételével 18 telemedicina alkalmazást fejlesztettek ki. Ennek lényegével ismerteti meg hallgatóinkat a Tigra vezetője.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 10. | 19 perc

Kampányt hirdettek Miskolc levegőtisztaságáért - Ne tüzeld el a zöldet, add vissza a földnek! Ezzel az elnevezéssel indított kampányt Miskolc Városi Önkormányzata. A cél ily módon is segíteni a levegőtisztaságának védelmét. Hogy miként? Nos, a kérdésre a választ megtudhatják a májusig tartó figyelemfelkeltő, egyben szemléletváltoztató akciót ismertető Nagy Dezsőtől, a project szakmai vezetőjétől.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 10. | 10 perc

Sokat hallhatunk arról, hogy az anyai életkor előrehaladtával, nő a magzat állapotát és a gyermek hosszú távú egészségét befolyásoló kockázatok kialakulásának esélye. Kevesebbet arról, hogy milyen összefüggés van az apa életkora és a születendő gyermek egészségi állapota között. Pedig az apán is sok múlik, hiszen 50 százalékban az ő genetikai állománya is befolyásoló tényező lehet e tekintetben. Dr. Várhegyi Vera orvos-genetikus régóta foglalkozik ezzel a témával.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 09. | 13 perc

Nagy sikere volt a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban annak a rendhagyó nyelvtanórának, amelyet az idei Magyar Nyelv Hete alkalmából rendeztek meg középiskolások részére. Ebből az alkalomból beszélgetett az egyetemi oktató-előadóval, dr. Illésné dr. Kovács Máriával , a ME BTK dékánjával Monos Márta a magyar nyelv szépségéről, a nyelvápolásról a szép magyar beszédről.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 09. | 14 perc

Együttműködési megállapodást kötött a Video a Vakoknak Alapítvány és a Bakonyi Csillagászati Egyesület. A mindkét fel számára előnyös kooperációról a két szervezet vezetőjét kérdeztük.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 05. | 21 perc

A Miskolci Egyetem kiemelkedő partnere a bányászati ágazatnak és a bányászati szakigazgatásnak. Ennek megerősítését szolgálja annak a megállapodásnak a megszületése is, amely létrejött a Miskolci Egyetem, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága között, s mely tartalmazza az egyetemi oktatást, a továbbképzést, a tudományos kutatást, a műszaki fejlesztést, a szakmai érdekképviseletet egyaránt. Egyebek közt ennek jelentőségét ismertette a Csillagpont Rádió műsorában a campus rektora, dr. Horváth Zita professzor, aki tájékoztatta a hallgatókat a tudásbázis egyéb jeles tevékenységéről,feladatairól és nem utolsó sorban eredményeiről is.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 05. | 12 perc

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület lakossági felhívást tett közzé a témában. Orbán Zoltán, a szervezet szóvivője a Csillagpont Rádió kérdésére elmondta, hogy ez esetben nincs teendő, nem kell beavatkoznunk a természet rendjébe. Semmiképp se vigyük haza a madárfiókát, mert azon túl, hogy megetetjük, azt a fajta túlélési technikát, amire szüksége van az életben maradáshoz, csak a szüleitől tudja elsajátítani.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 04. | 17 perc

Léder László pszichológus a Jókai Mór Református Általános Iskolában a Szülőakadémia programsorozat keretében Apa lélek címmel beszélgetett a résztvevőkkel az apaság aktuális kérdéseiről. Az Apa Akadémia 2017 februárjában alakult, kezdeményezéseiről, törekvéseiről folyamatosan hírt adunk a Csillagpont Rádióban.

Olvass tovább
0:00:00
/
0:00:00
May 04. | 20 perc