Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

#142 Beszélgetés Vargha Andrással - Statisztika, intimitás, vallás - 50 év tanítás, 100% emberség

Vissza

#142 Beszélgetés Vargha Andrással - Statisztika, intimitás, vallás - 50 év tanítás, 100% emberség

Sep 30. | 105 perc

Leindler Milán

Oktatás Önfejlesztés Egészség és fitnesz Mentális egészség Tudomány Társadalomtudomány
00:00:00
/
01:45:48

Milyen viszonyban áll egymással a statisztika és a pszichológia? Hibáztatható-e az atombomba?  Milyen környezetben lehet a leghatékonyabb a tanulás? Kevesebbet érnek a férfiak vagy a nők azért, mert különböznek? Megfér-e az oktatás és az autoritás? Konfliktusban áll-e a tudomány és a vallás? Milyen egy pszichológia intézetet irányítani? 

A csatorna részben azzal a szándékkal jött létre, hogy megszólaltassam a szakma azon nagyjait, akik nem szerepelnek a nyilvánosság előtt. Vargha András ilyen... mélységes emberséggel, alázattal, empátiával tud beszélni mind a tanári hivatásról, mind a saját életéről. Egy igazán intim beszélgetés, ahogyan ő ragaszkodott hozzá, két kolléga között, és ezt az egyenlőséget magamra nézve végtelenül megtisztelőnek tartom. Nem csak a konkrét anyagot tudtam tőle eltanulni, hanem a tanítás mikéntjét is, és remélem 50 év múlva én is ilyen szerénységgel és elégedettséggel fogok tudni visszatekinteni. Minden egyetemistának ilyen oktatókat kívánok, oktatóknak pedig hasonló kvalitásokat!

Vargha András: matematikus, pszichológus, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének volt vezetője, Ph.D, habilitált professzor, egyetemi tanár, és természetesen a "Gauss görbés egeres stat. könyv" szerzője.

A felvétel 2024. szeptember 7-én készült.

Csak ha érdekel Facebook: https://www.facebook.com/csakhaerdekel

Csak ha érdekel Instagram: https://www.instagram.com/csakhaerdekel/

Leindler Milán Facebook: https://www.facebook.com/LeindlerMilanHivatalos

Tovább a podcast oldalára