Günzer Tamás: a legjobb bor alapja a 100 százalékban egészséges szőlő – ebből nem szabad engedni
Dec 19. | 19 perc
Üzlet
Menedzsment
Marketing
Az Év Bortermelője díjjal jutalmazott borász közel 80 hektáros családi birtokon gazdálkodik és annak ellenére, hogy az ültetvényei az európai viszonylatban kicsi villányi régióban találhatók, jócskán vannak külföldi országok, ahová exportálni tud, Írországtól, Svájcon és Németországon át egészen Kínáig. Nagyon sikeres a Mátyás Cuvée, amit elődjéről, az édesapjáról nevezett el, de a legkülönlegesebb, külföldön is nagy főhajtással elismert terméke minden bizonnyal a speciális eljárással készülő Bocor Grandior Merlot. A Magyar Bor Akadémiától kapott négy jelölés után végre elnyert kitüntetés Günzer Tamásnak köszönhetően közel negyed évszázad után kerül ismét a Villányi borvidékre, de a borász talán ennél is büszkébb arra, hogy a pincészetének egyik nedűje bejutott az ország 12 legjobb újbora közé.
Tovább a podcast oldalára