Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Bakancslista - Magyarország: A Csókakői vár

Vissza

Bakancslista - Magyarország: A Csókakői vár

May 18. | 23 perc

Társadalom és kultúra Dokumentumműsor
00:00:00
/
00:23:17

Bakancslista Magyarország: Megmásztuk Csókakőt!

Középkori latrinai töprengések, avagy hol van az árnyékszék, ha nem az árnyékban?

Mivel töltik az idejüket a vármacskák? Leleplezzük a törököket és az ő alkoholfogyasztási szokásaikat.  Hány kézen forgolódott meg Csókakő és miért nem laktak benne mindig?

És miért adták meg egyetlen kardvágás nélkül az ellenségnek?

Végül bekukkantunk a harmadik, már készülő Bakancslista könyv szerkesztésébe és utánanézünk, miért kell megcsókolnunk egy medvét meg egy kígyót, amikoregyszerűen csak egy megátkozott nőt akarunk kiszabadítani…


A Bakancslista Magyarország 12. epizódjában Fejér megye egyetlen történelmi várába látogatunk, hogy megnézzük, mi maradt a több mint 700 éves falakból?

A szeme közé nézünk egy szentnek, aki egyébként a törökök ellen is harcolt Csókakőnél, valamint eltöprengünk azon, milyen különleges erők dolgoznak a várhegy mélyében.

Az is kiderül, hogy sikerült a várat megmenteni a teljes enyészettől.

A podcast második felében több száz éves és egészen újkori hazai legendákról is lerántjuk a leplet. Kiderül például, hogy annak idején egészen vicces próbákat kellett kiállni, ha egy vitéz egy elátkozott nőt szeretett volna megváltani az átoktól – a lehetőség egyébként a 21. században is megvan erre. Megkapirgáljuk a legendagyártás mikéntjét: például hogyan lesz egy egyszerű köztéri ivókút messze földről látogatott kegyhely? És mi köze mindehhez a mulatós muzsikának?

Végezetül pár remek program a hétvégére. Igyunk kézműves sört, hallgassunk kimondhatatlan nevű skandináv írókat és ha még ennyi jó is kevés, akkor nézzünk végig néhány kihagyhatatlan táncelőadást a Királynék városában!

Az A Brancs podcastek saját honlapján az alábbi podcasteket hallgathatod meg meg:

Csúcsra Járatva, sec on the rock Lacsny Éva Szexuálterapeuta műsora

Kutya Brancs Nyakas Gáborral

Nézd meg a podcast videó változatát az A Brancs YouTube csatornáján Ha te is szeretnél saját podcastet magadnak, vagy vállalkozásodnak ne habozz keresni bennünket:

Hortolányi Gábor producer

contact@abrancs.hu

+36206667471

Tovább a podcast oldalára