Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Bakancslista – Magyarország: Gombfoci múzeum

Vissza

Bakancslista – Magyarország: Gombfoci múzeum

Apr 20. | 24 perc

Társadalom és kultúra Dokumentumműsor
00:00:00
/
00:24:53

Pöcögtetünk, hungarikumozunk, ellenségünk fejecskéjéből zanzát főzünk


A tizedik podcastadásban végre visszaadjuk a magyar futballnak, amit megérdemel és beemeljük a megfelelő helyére: a hungarikumok közé. Amíg a hivatalos elismertetés is leköveti ezt, addig pihenésképpen megnézzük, mi köze a gombfocinak a kardvíváshoz és ha már éles szerszámok: áttanulmányozzuk a Magyar Földrajzi Múzeum kedves kis receptjét, amelyből kiderül, pontosan hogyan is kell elkészíteni egy tartós zanzásított koponyát.

Mi, magyarok, a meleg vizet nem találtuk fel, de a gombfocit igen! Ön csalódott, mert megint nem került be kedvenc magyar focicsapata a világ legjobbjai közé? Pedig létezik kis hazánkban olyan foci, amiben világbajnokok vagyunk – csak ne a műfüves pályákon keressük nyomait és előzményeit, hanem egy Pest megyei település egyik pizzériájának a pincéjében… Elmeséljük, hogyan került a sörös rekeszek és karton ketchupok közé Puskás Öcsi és a többiek, és megnézzük, hova nyúlnak vissza a hazai asztali pöckölődés nemes hagyományai.

Azon kedves hallgatóknak, akik továbbra is frusztráltnak érzik magukat a sztárfocisták túlfizetettsége és az ehhez viszonyuló pályateljesítmény okán, a kannibál gasztronómia jegyében egy különleges recepttel tudunk szolgálni. Az Érden található, igen érdekes anyagot bemutató múzeumban nem csak a magyar orvossal ismerkedhetünk meg, aki az afrikai bennszülötteket gyógyítva írta be magát a történelembe, de azt is megtudhatjuk, hogyan kell pontosan megfőzni halálos ellenségeink fejét és készíteni abból egy remek szerencsehozó trófeát. Konyhai kalandok Amazóniából, zanzásítva!




Tovább a podcast oldalára