Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Bakancslista-Magyarország: Szörp, kecske, csillagok – nyitnak a porták!

Vissza

Bakancslista-Magyarország: Szörp, kecske, csillagok – nyitnak a porták!

Apr 06. | 23 perc

Társadalom és kultúra Dokumentumműsor
00:00:00
/
00:23:36

Falun lakva nem „truváj” a hajnali tehénfejés és a gyerek sem hiszi azt, hogy a felvágott a hűtőpultban készül. Viszont városi vagányként néha muszáj kiszakadni az aszfaltdzsungelből és  megnézni, milyen az élet egy zalai nyitott portán, ahol nem a háziak pingálták a csillagos eget, de majdnem…

Az adás további részében pedig arról értekezünk, mi köze a közönséges fehér lisztes zsemlének egy véres magyar ütközethez és vajon megvolt-t Mária Terézia császárnő a Berlint brahiból egy napig foglyul ejtő Hadiknak?


KedvesPodcast Hallgató!

Szereti ön a háziszörpöt, meg a kerti zöldségekből préselt friss ivólevet? Hát a kecskesajtot? A fűszeres-csilis olajat? Az éppen az imént kisült, fantasztikus illatú kovászos kenyeret? Akkor jöjjön el velünk egy zalai úgynevezett Nyitott portára, ahol nem csak az ottani életbe avatjuk be gyorstalpaló jelleggel, de azt is felvillantjuk, az adást követő napokban hol és hogyan kapcsolódhat be hasonló élvezetekbe a többi nyitott portán.

A továbbiakban kicsit komolyabbra váltva egy érdekes évfordulót villantunk fel – minden bizonnyal egyetlen olyan magyar településünk van, ahol az általános iskolások egyetlen áprilisi napon azért kapnak zsemlét, mert a településen valamikor lezajlott egy csata. Hogy mi köze a pékárunak a véres kardcsörtetéshez, megmagyarázzuk, elmeséljük az adás második felében.

Végezetül, nem biztatjuk arra, hogy szaladjon valamelyik streaming oldalra és nézze meg a legújabb magyar kardozós kalandfilmet, viszont inkább elregéljük a főhősének rejtélyes életét, különös tekintettel arra a budapesti szoborra, amelynek legérzékenyebb szervét simogatva még manapság is megúszhatjuk a bukást a vizsgákon. Titok, csel és pajzánság a lá 18. század! Tartsanak velünk!


További A Brancs podcastek: https://abrancs.hu/

Tovább a podcast oldalára