Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Balogh Samu: 2050-re 1,5 millióan lakhatnak az agglomerációban, ami brutális

Vissza

Balogh Samu: 2050-re 1,5 millióan lakhatnak az agglomerációban, ami brutális

Feb 20. | 31 perc

Madaz Podcast

Művészet
00:00:00
/
00:31:16

Balogh Samu várostervező, Budapest főpolgármesterének kabinetfőnöke.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetemen szerzett BSC diplomát mint építőmérnök. A tájépítészeti karon tett rövid kitérőt követően Stockholmban folytatta tanulmányait, ahol a KTH Sustainable Urban Planning and Design szakán szerzett mesterfokozatot.

A magyar és svéd főváros mellett élt hosszabb-rövidebb ideig Firenzében, Amszterdamban, Kolozsváron és Párizsban is, ám a város iránti érdeklődését alighanem Wekerletelepről hozza, ahol felnőtt. 

Budapesten eleinte civil kezdeményezésekben vett részt. A Járókelő Egyesülettel átdolgozták a brit Egészséges utcák programot a magyar főváros viszonyaira, és részt vett a ferencvárosi Kiserdő megvédéséért folytatott sikeres ellenállásban is.

Jelenleg a főpolgármester kabinetfőnökeként dolgozik, ahol a várostervezés és közlekedésfejlesztés felügyelete is a feladatai közé tartozik. Aktív szerepe volt abban, hogy megkezdődött a pesti alsó rakpart fokozatos átalakulása taktikai és közösségi eszközökkel. Részt vett az Otthon Budapesten stratégia megalkotásában is, mely a kiköltözés okozta ingázás és az ingázás szülte problémák miatt fokozódó kiköltözés ördögi körét igyekszik megtörni.

Olvass még többet az Építészfórumon! 

Tovább a podcast oldalára