Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Vőfélypodcast

Kocur László

Vissza

Vőfélypodcast

Kocur László

Társadalom és kultúra Kapcsolatok

Hasznos esküvőszervezési tippek, a nagy napra való felkészülést segítő tanácsok Kocur László vőfélytől. A podcastban szólóban vagy vendégekkel kivesézzük az esküvőszervezés egyes részterületeit, hogy mindent megtalálj egy helyen. Olyan perspektívát kínálunk, amely csak a szombat éjszakában eltöltött évek, évtizedek által tárul fel. Sok mindent láttunk már, elmondjuk neked, hogy tanulj a jóból, és kerüld el a hibákat.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 10 elemből.

A legtöbben gazdasági okokból gondolják úgy, hogy kis lagzit fognak csinálni. Persze, vannak egyéb szempontok is, amikor a kis lagzi jogos lehet. Ebben az adásban segítek átgondolni, milyen esetben lehet indokolt a kis lagzi. Melyek az előnyei, melyek a hátrányai stb.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ellopták a menyasszonyt! – boldog ember, aki nem hallotta vőlegényként ezt a felkiáltást. A Vőfélypodcast nyolcadik adásában ennek a szokásnak az eredetét és körülményeit vizsgáljuk meg. Korábban a Lakadáré című vőfélykönyvünkben is írtam róla. Ha azt hinnéd, hogy ez már kifutóban van, még nem jártál a Pered-Nádszeg-Mácséd háromszögben:) Örökzöld. 


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Képzeld el, hogy úgy tudod összeválogatni az esküvői szolgáltatóidat, hogy nem kell minden lehetséges jelöltnek egyenként a honlapjára, Facebookjára, Instájára látogatnod, mert valaki már összegyűjtötte őket neked egy helyre. A Weddingmanager app ezt is tudja, ráadásul a cég a szolgáltatók bizonyos fokú előszűrését is elvégzi helyetted, így már minősített csapatból válogathatsz. A Weddingmanager marketing és sales vezetőjével, Kende Tamással beszélgettünk a 100%-ban magyar fejlesztésű appról. Töltsd le az operációs rendszered szerinti boltból.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ingoványos, általam is ismeretlen területre kalandoztam a Vőfélypodcast ezen adásában. Varga Lívia make up artist a vendégem, akivel egyebek mellett a menyasszonyi sminkekről beszélgetünk.

Ha ránézel egy menyasszonyra, és azt mondod, milyen szép, akkor a belső ragyogás, a smink, a frizura, a ruha, a cipő, az ékszerek összhatását foglalod bele a szép jelzőbe. Líviával természetesen átbeszéljük a 2022-es sminktrendeket, de érintjük azt is, hogyan, és mennyi idővel az esküvő előtt kell megkezdeni az arcbőr előkészítését a tökéletes összhatáshoz. Ha sminkes szeretnél lenni, Lívia elmondja, hogyan kezdj hozzá. Férfi hallgatóim is maradjanak, mert a műsorban elmondjuk, mi történik a sminkstúdióban, ahova ők általában nem szoktak belépni.

Az adás első felében felolvasom Horváth Reni – Horen – jegyzetét az esküvő áráról, ami szintén hasznos.

Linkek:

Lívia az Instán

Lívia a Facebookon

Horen honlapja

Horen az Instán

Az én honlapom

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Kiss Gábor Gibbó a Vőfélypodcast ötödik adásának vendége. Gibbó elmondja, hogy lett fotós, hogy emlékszik sajtófotós éveire; ma, a fotós szakma szörnyű devalválódása közepette hogyan érdemes fotóst választanotok; mikor érdemes elkészíteni az esküvői képeket, és fellebbentjük a fátylat az elmúlt két hétben nagyot ment "csak kétféle menyasszonyi ruha van" tézisről is. 

Gibbó argentotipiás eljárással is fotóz, erről is beszélünk a műsorban.

Természetesen híreket is mondunk, az adás végén pedig megtudhatjátok, ki lesz a vendégünk február 4-én.

www.gibboart.sk

Rólam.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Itt van 2022, és itt a Vőfélypodcast első idei  adása. Ha az esküvődet szervezed, légy tudatos, ne hagyd, hogy az érzelmi döntések elvakítsanak. Erre figyelmeztetlek a bevezetőben.

Gyűrűt kaptál karácsonyra, de a fészen megtrollkodták. Irigyek, mert ők nem kaptak.

A Vőfélypodcast negyedik adásának első részében itt lesz velünk Víglas Flóri, és megismerhetitek a Selfiemat történetét, hogyan lett úttörő 2015-ben a ma már minden tanyaközpontban elérhető szelfimasinák piacán. Flóri az adásban lányos zavarában 2019-et jelöli meg indulási évként, de valójában 2015-öt akart mondani. Tehát a helyes dátum: 2015. május 19. Ha te is akarsz Selfiematot az esküvődre, akkor: www.selfiemat.hu

A műsor második részében komáromi esküvői szolgáltatókat kérdeztem meg arról, hogy élték meg a 2021-es szezont, és mivel/hogyan készülnek 2022-re.

A végén fellebbentem a fátylat a január 21-ei adás vendégéről.


00:00-03:44 Bevezető

03:44-13:39 A Selfiemat-story a Vőfélypodcastban

13:47-15:17 A 2021/22-es szezon a komáromi esküvői szolgáltatók perspektívájából

15:22-16:13 Tóth Mona

16:17-18:09 Kiss Gábor

18:14-19:33 Bauko Dani

19:38-24:39 Töltésy Rudolf

24:44-31:55 Markó Krisztián

31:59-34:23 Kovács Ilona, Rondo zenekar

34:28-35:31 Gyurász Ildikó, Ritmo zenekar

35:36-37:50 Szakács Robi, Dominó zenekar

37:55 Bemutatjuk a január 21-ei adás vendégét, outro


Köszönöm, ha értékeled a Vőfélypodcastot azokon a podcastplatformokon, ahol ez lehetséges. Ha tetszett, hívd fel rá esküvőre készülő ismerőseid figyelmét. 


Linkek később


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Karácsonyi adásunkban Zalka Lóránt bősi vőféllyel beszélgetünk, ezúttal nem annyira lagzis dolgokról, hanem negyedik, Kilépni! című könyvéről, mely december elején hagyta el a nyomdát. Akik eddig csak lagzikban látták Lórántot, azok most megismerhetik egy másik oldalát. 

A tartalomból:

00:00 – 02:46 Bevezető

02:47 – 04:31 Hírek

04:32 – 40:54 Beszélgetés Zalka Lórival


Az adásban említett linkek

Ryan Michler podcastja

Bátky Tamás a Vogue-ban

Gibbó a téli Pomléban

DJ Marák mixei

Meseudvar – szavazás

Itt rendelheted meg Zalka Lóránt: Kilépni! című könyvét: 0903 689 829. 


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Itt a Vőfélypodcast második adása, és benne Zachar Erika, a Pepita Wedding tulajdonosa. Erikával arról beszélgetünk, hogy lett a babzsákvarrodából hobbibolt, majd egy sikeres esküvői dekorációs vállalkozás, utóbb kölcsönző. 

Erika elmondja, hogy készülj a dekorossal való egyeztetésre, és miért kamu az, amit az instaposztokon látsz. Szerintem kellően edukatív lett.

Blogot írni könnyebb, mint podcastot készíteni. Az első részt kicsit náthásan vettem fel. Náthásan remekül lehet blogot írni, de itt ez most hallatszani fog, sorry. 

Az wave-ben készült változat 500 megás volt, nem engedte feltölteni, le kellett butítanom MP3-ra, remélem, nem romlott sokat a hangminőség.


A műsorban említett linkek:

Pepita Wedding

Nuptia: DJ vagy zenekar

Bacu in the Wild

Csicsai Eszter klipje

Mészáros Tomi turnéja

Retro tortákOlvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A Vőfélypodcast első adásában értékeljük a 2021-es lagzis szezont. Amikor az anyagot felvettük, még nem tudtuk, hogy Szlovákiában országos vesztegzár lesz, azt a bekezdést újra kellett venni... Szóval ennek a szezonnak már vége. Én így látom. Ha neked is idén volt az esküvőd, vagy te is szolgáltató vagy, örülni fogok, ha kommentben, vagy bármelyik másik platformomon elmondod, te hogy láttad az évadot. Ha van egy jó sztorid, és vállalod, adás is lehet belőle.

A műsorban említett linkek:

Mit tett a koronavírus az esküvőre készülőkkel?

Mit tett a koronavírus az esküvői szolgáltatókkal?

Esküvői szolgáltatók, továbbra is szopóágon

A nulladik, bevezető adásban vendégeket ígértem, azonban az elmúlt két hetet egy haláleset, annak előzményei és következményei határozták meg. Az interjúkra nem maradt kapacitásom. Tudom, hogy ez extremely unprofessional. Igyexem javulni.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Nulladik, bevezető részünkben elmondom nektek, ki vagyok én, és a lakodalmakban folytatott szervezőmunkán túl milyen ismeretterjesztő tevékenységet folytatok a világhálón és az offline világban. Pozicionáljuk a podcastot, és elmondjuk, miről lesz szó benne.

Három percben átvesszük, ki mindenki kell a lakodalmad sikeres megvalósításához.

Lesokkollak a 2020-as magyarországi esküvők számával. Tudod egyébként, mennyi volt? Tippelj!

A végén elárulom, kit hallhatsz a bevezetőn túli, első rendes adásunkban.

Köszönöm, hogy velem voltál.

Ha nem akarsz lemaradni a további adásokról, iratkozz fel a csatornára.


Az adásban említett linkek

Honlap: vofely.sk

Vőfélyblog: vofely.blog.hu

Insta: instagram.com/vofely

Face: facebook.com/vofely.sk

Twitter: twitter.com/vofelysk

Pinterest: pinterest.com/vofely


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00