Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

22. Megtérül-e a bruttó elszámoláson alapuló napelemrendszerem? – Válaszok egyenesen a szakértőktől

Vissza

22. Megtérül-e a bruttó elszámoláson alapuló napelemrendszerem? – Válaszok egyenesen a szakértőktől

Mar 07. | 7 perc

Technológia
00:00:00
/
00:07:11

Ebben az adásban ismét segítünk eligazodni a napelemek bonyolultnak tűnő világában! Aki régebb óta követ minket az már biztosan rájött, hogy rengeteg változással járó szektorról van szó, amiket külső félként nehéz követni. A Világos, mint a nap! podcast legújabb adásaiban ezekkel a változásokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre válaszolnak a szakértők, érthetően, egyszerűen és csupán pár percben. 


A legújabb epizódban ismét egy olyan témáról lesz szó, ami nem mindig teljesen egyértelmű, ez pedig a bruttó elszámolás. Tippek, trükkök, tanácsok több éves tapasztalat alapján. Ha nem vagy biztos a váltásban, elvesztél a pályázatok, hírek és más vélemények tengerében, mindenképpen ajánljuk neked ezt az adást.


Az adásban az alábbi témákat fogjuk érinteni:

00:27 - Mi a jelenlegi különbség a szaldó elszámolás és a bruttó elszámolás között és mi változott az elmúlt években? Egyáltalán számolható-e most az új rendszer alapján a megtérülés?

01:04 – Az új bruttó elszámolási rendszerrel lehetséges-e most olyan napelemrendszert telepíteni, ami megtérül? 

1:45 – Van értelme napelemesrendszert telepíteni, ha nem engedélyezik a visszatáplálást? Hogyan és mi alapján döntsünk ilyen helyzetben? Áremelkedéssel kapcsolatban, mire lehet számítani a szakértők szerint?

3:19 – Mi az előnye a gázfűtésnek és érdemes-e váltani elektromosfűtésre? 

4:40 – Érdemes-e napelemesrendszerre váltani, ha keveset tartózkodunk otthon mégis magas a villanyszámlánk? Megoldások és javaslatok. 


A következő adásban az önfogyasztás témakörét járjuk majd körbe. Amennyiben van ezzel kapcsolatban kérdésed küld el nekünk a podcast@energiatakarek.hu címre vagy írd meg kommentben és természetesen igyekszünk rá válaszolni. 


Ha hasznosnak találtad az adást mindenképpen érdemes követned minket a további felületeinken is: 

https://www.facebook.com/energiatakarek

https://www.youtube.com/@Energiatakarek

https://www.instagram.com/energiatakarek/

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/energiatakark/message
Tovább a podcast oldalára