Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

17. A napelemnek nem kell már feltétlenül rondának is lennie, megérkezett és hódít a Generon

Vissza

17. A napelemnek nem kell már feltétlenül rondának is lennie, megérkezett és hódít a Generon

Nov 22. | 45 perc

Technológia
00:00:00
/
00:45:11

A napelemre a többség valószínűleg nagy fekete táblákként gondol, amik a tetőre szerelve, vagy a földre telepítve gyűjtik a napenergiát és alakítják át villamos árammá. Legyünk őszinték: a napelem nem szép! A napelem egy funkcionális termék, de esztétikusnak nem nevezhető. Ezen a nézőponton változtat egy több mint 100 éves, 100%-ban magyar családi tulajdonban lévő építőipari vállalkozás innovációja, a tetőcserépbe épített napelem, amely egyesíti a funkcionalitást az esztétikummal.


A Világos Mint a Nap! Podcast legújabb adásában Tóth Szabolcs és Jankó Árpád a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. képviseletében mesélnek erről a nem mindennapi cégről és pláne a nem mindennapi fejlesztésükről. A műsorban beszélgetünk innovációról, öngondoskodásról, a napenergiához való hozzáállásról, és természetesen örök vesszőparipánk, a megtérülés kérdése sem marad megválaszolatlanul.


00:00 Vendégeink Tóth Szabolcs és Jankó Árpád a Terrán Tetőcserép Gyártó képviselői, akik mesélnek a több mint 100 éves magyar építőipari cég történetéről, valamint a napelemes piacot forradalmasító innovációjukról.

09:16 “Felelősséggel tartozunk az épített környezetért” - így született meg a Generon, a Terrán úttörő tetőcserepe

19:56 Már több mint 400 házon van napelemes tetőcserép. A tulajdonosok, valamint a Terrán mit gondol a megtérülés kérdéséről? Hogyan lehet ezt kiszámolni, egyáltalán mennyire fontos szempont ez?

31:51 Hogy érinti a bruttó elszámolás bevezetése a Terránt, ahol komplett üzletág épült a napelemes tetőcserepek gyártására?

40:41 Bizonytalanság van a napelemes piacon, de az biztos: minél tovább húzza valaki a döntést, annál rosszabbul fog járni a beruházás költségoldalát vizsgálva.

45:32 Hogyan lehet valaki Generon napelemes cserép telepítő, milyen segítséget ad meg nekik a Terrán?

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/energiatakark/message
Tovább a podcast oldalára