Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

15. “A számok magukért beszélnek” - Viktorin Tamás rádiós és napelem tulajdonos

Vissza

15. “A számok magukért beszélnek” - Viktorin Tamás rádiós és napelem tulajdonos

Oct 18. | 41 perc

Technológia
00:00:00
/
00:41:48

A Világos, mint a Nap! podcast legújabb adásában gyakorlatilag egy kollégát faggathattunk a saját napeleméről. A Sláger FM rádiósa és a Visszapillantó podcast házigazdája, Viktorin Tamás volt a vendégünk, akit a szokásokhoz híven saját pályájáról, ebben az esetben pedig saját műsoráról és természetesen a háztartási napelem-rendszeréről kérdeztük.


Érdekes és tanulságos volt hallani, hogyan viszonyul egy magánember, különösebb energetikai érdeklődés hiányában a saját napelem-rendszeréhez. A műsorvezetőknek is jó visszajelzés volt szembesülni azzal, hogy milyen kérdései és pláne milyen hozzáállása van a saját rendszeréhez egy ilyen felhasználónak. Nem tudtuk megkerülni a szaldó és a bruttó elszámolás témakörét, és természetesen Tamásnak is feltettük az egyik legfontosabb kérdést a napelemekkel kapcsolatban: megérte?


00:00 Vendégünk Viktorin Tamás, a Sláger FM rádiósa és a Visszapillantó podcast házigazdája, aki maga is napelem tulajdonos.

02:13 Kiderül hogyan lett Tamás kóristából rádiós, milyen zenei pálya vonzotta gyerekkorában, és hogy miért hagyta ott a Magyar Rádió Gyermekkórusát.

07:12 Hogyan indult a Visszapillantó podcast, milyen volt ennek a fogadtatása a rádiónál, és egyáltalán miért csinálja ezt Tamás?

15:58 Milyen autója van a rádiósnak, miért vette meg annak idején ezt a bizonyos járművet és miért áll a garázsban több mint 10 éve?

22:24 Napelem is van a garázs tetején, de mi alapján választott Tamás kivitelezőt, miben segít egy nagy családnak a napelem, és miért szereti használni ezt a rendszert?

29:43 Kérdez a vendég is, és ennek kapcsán körbejárjuk azt a kérdést, hogy kell-e egyáltalán takarítani a háztartási napelemet, és ha igen, akkor hogyan.

31:45 Tamás mennyire van tisztában a napelem elszámolási rendszerrel kapcsolatos változásokkal?

36:12 Érdemes lesz átállni arra a metódusra, hogy a fogyasztást a termeléshez igazítsák a felhasználók, de mégis hogyan csinálják ezt?

39:53 Összegezve: megérné a jövőben is napelem-rendszert telepíteni? 


--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/energiatakark/message
Tovább a podcast oldalára