Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Mesés HAGYOMÁNYAINK! Milyen szerepe legyen a HAGYOMÁNYOKnak a gyerekeink életében?

Vissza

Mesés HAGYOMÁNYAINK! Milyen szerepe legyen a HAGYOMÁNYOKnak a gyerekeink életében?

Dec 20. | 24 perc

Bukkancs

Gyerekek és család Nevelés Társadalom és kultúra
00:00:00
/
00:24:49

Neked mit jelent a hagyomány? A karácsonyi bejglit? A húsvéti tojáskeresést a kertben? Vagy valami egészen mást?

Külföldön élő szülőként mára már teljesen mást jelent nekem a "hagyomány" kifejezés, mint mondjuk tizenéves gimnazista koromban: erről a változásról, a családi hagyományok összehúzó erejéről és (persze) a leghagyományközpontúbb meséinkről is megtudhatsz mindenféle érdekességet ebben a Varázsvilágok-epizódban!

Mint például:

  • mi köze van a Harry Potteres Varázsalmanachnak a hagyományokhoz?
  • miért dolgoznak kevesebbet a svéd szülők december 13-án, mint általában?
  • és melyik az a gyerekkönyv-sorozat, ami egytől egyig sorra veszi hazánk legrégibb néphagyományait és szokásait (és mit gondolok róla)?

Mindezek segíteni fognak téged abban, hogy a saját könyvfaló(i)d életében is megtaláld a hagyományok helyét, mesékkel meg máshogyan!

ITT VAN NOÉMI SZÜLINAPOS BLOGPOSZTJA:

https://www.malihnog.com/en/waldorf-birthday-celebrations/

DÖNTSD EL TE, MILYEN LESZ A VARÁZSVILÁGOK 2024-BEN! Rengeteget segítesz azzal, ha kitöltöd ezt a rövid kérdőívet, amiben elárulhatod, hogy TE mit szeretsz (és mit nem!) ebben a podcastben, és hogy mi változzon a jövőben! Töltsd ki itt: https://cbxxcta5dee.typeform.com/to/U1e0Johf

LEVELEZZÜNK? LEVELEZZÜNK! Iratkozz fel TE is Magyarország legmesésebb heti hírlevelére, amiben programajánlóktól egyperces svéd leckékig és exkluzív ajánlatokig mindent IS megtalálsz! Sőt, még egy AJÁNDÉK mesenapló-sablont is kapsz, ha becsatlakozol! Kukkants bele az eddigi hírlevelekbe és iratkozz fel itt: https://www.bukkancs.hu/hirlevel

FEDEZD FEL ANNI ÉS DINÓ ADVENTI FOGLALKOZTATÓJÁT! Ha jól jönne egy igazán karácsonyvárós hangulatú foglalkoztató otthon – amit ráadásul csak egyszer kell letöltened, és utána AKÁRHÁNYSZOR kinyomtathatod! – akkor ismerd meg Anni és Dinó mesés foglalkoztatóját: egy szépségesen illusztrált, nyolcoldalas feladatgyűjteményt az A varázslatos térkép hangosmesém alapján! Nézz bele itt: https://www.bukkancs.hu/foglalkoztato

KÖSZÖNÖM A CERKABELLA KIADÓNAK AZ EPIZÓD TÁMOGATÁSÁT!

Ha olyan könyvet keresünk, ahol a mesék és a hagyományok természetesen fonódnak össze egymással, akkor a Cerkabella tökéletes kincsesbányának bizonyulhat! Az Igaz mese-sorozatuktól a Dödölle éves kalendáriumukig mindent megtalálunk ahhoz, hogy apró-cseprő családtagjainkat a saját évtizedes (vagy persze még régebbi!) hagyományainkba vezessük bele. Böngészd át a Cerkabella fantasztikus mesepalettáját itt: www.cerkabella.hu, és persze használd bátran az exkluzív “VARÁZS30” kuponkódot, hogy 30%-kal olcsóbban szerezhesd be a legszuperebb könyveket, amiket ott találsz!

ÉRDEKEL, MIT GONDOLSZ! Ha bármilyen gondolatod ébredt erről az epizódról, írd meg nekem a varazsvilagok@bukkancs.hu-ra, vagy keress meg itt:

https://www.instagram.hu/bukkancs

https://www.facebook.com/varazsvilagok

https://www.bukkancs.hu/varazsvilagok-a-bukkancs-meses-podcastje/ <- psszt, itt feliratkozhatsz a HÍRLEVELEMRE is!

A Varázsvilágok podcast médiatámogatója a Minimag.hu lifestyle magazin. Senkit nem hagynak unatkozni!

https://www.minimag.hu

Tovább a podcast oldalára