Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Mesepszichológia: KOMOLY vagy KAMU? Beszélgetés dr. Kádár Annamáriával

Vissza

Mesepszichológia: KOMOLY vagy KAMU? Beszélgetés dr. Kádár Annamáriával

Nov 29. | 50 perc

Bukkancs

Gyerekek és család Nevelés Társadalom és kultúra
00:00:00
/
00:50:58

Mindig is érdekelt a mesepszichológia, de nem volt még egy szabad perced, hogy utánanézz? Vagy direkt kerülgeted, mint macska a forró kását, mert úgy érzed, nem tudnál MÉG EGY gyereknevelési irányzatot beilleszteni a mindennapjaidba? Vagy lehet, hogy eddig teljesen elkerült téged ez a "mesepszichologikus" fogalom?

Bármelyik csoportba is tartozol, ez az epizód neked szól! Ugyanis a mesepszichológia egyik legelismertebb szakértője, dr. Kádár Annamáriát mesél benne mindenről, amit gyakorló szülőként érdemes tudnunk erről a mesés tudományról:

  • hogy nemcsak a meseolvasást, hanem a mesék körüli rítusokat is jelenti,
  • hogy hogyan fonódnak össze a népmesék, a kortárs mesék és az életmesék,
  • és hogy miért NEM kell mindenfélét tudnunk a mesepszichológiáról ahhoz, hogy élvezzük az előnyeit!

Ha még többet szeretnél megtudni a mesepszichológiáról, akkor minél előbb nézz körbe a Mesepszichológia Facebook-oldalon (vagy kutasd fel Anna könyveit!)!

LEVELEZZÜNK? LEVELEZZÜNK! Iratkozz fel TE is Magyarország legmesésebb heti hírlevelére, amiben programajánlóktól egyperces svéd leckékig és exkluzív ajánlatokig mindent IS megtalálsz! Sőt, még egy AJÁNDÉK mesenapló-sablont is kapsz, ha becsatlakozol! Kukkants bele az eddigi hírlevelekbe és iratkozz fel itt: https://www.bukkancs.hu/hirlevel

FEDEZD FEL ANNI ÉS DINÓ ADVENTI FOGLALKOZTATÓJÁT!

Ha jól jönne egy igazán karácsonyvárós hangulatú foglalkoztató otthon – amit ráadásul csak egyszer kell letöltened, és utána AKÁRHÁNYSZOR kinyomtathatod! – akkor ismerd meg Anni és Dinó mesés foglalkoztatóját: egy szépségesen illusztrált, nyolcoldalas feladatgyűjteményt az A varázslatos térkép hangosmesém alapján!

Nézz bele itt:

https://www.bukkancs.hu/foglalkoztato

LEGYÉL A PATRÓNUSOM! Szeretnéd minden hónapban egy ÚJ MESÉVEL meglepni a könyvfalóidat? Akkor kukkants át a Varázsvilágok PATREON-oldalára, ahol havonta egy-két kávé áráért heti videós ajánlókat fogsz kapni tőlem a kedvenc meséimről ÉS minden hónap elején egy ÚJ, friss és ropogós hangosmese vagy letölthető mese is várni fog! Fedezd fel ITT: https://www.patreon.com/varazsvilagok

KÖSZÖNÖM A BOOKLINE KIDSNEK AZ EPIZÓD TÁMOGATÁSÁT!

Olyan jó, hogy már ilyen segítségünk is vannak a minőségi mesék választásában, mint a Bookline KIDS – ahol szakértők és pszichológusok választják ki gondosan a leglélekápolóbb gyerekkönyveket a hazai kínálatból! És ha átnéztek erre az oldalra: https://drive.google.com/drive/folders/1t04ud48U7XPgldJHIl7JAGWXVuRnwI2f?usp=drive_link , most ráadásul három AJÁNDÉK, letölthető színezőlapot is találtok, csak nektek! Ha pedig inkább lélekápoló mesékre vágytok, akkor irány a https://www.bookline.hu/kids oldal, ahol családi változásoktól iskolai kihívásokig minden témában találsz mesét. Úgyhogy böngészésre (vagy színezésre) fel!

ÉRDEKEL, MIT GONDOLSZ! Ha bármilyen gondolatod ébredt erről az epizódról, írd meg nekem a varazsvilagok@bukkancs.hu-ra, vagy keress meg itt: https://www.instagram.hu/bukkancs https://www.facebook.com/varazsvilagok https://www.bukkancs.hu/varazsvilagok-a-bukkancs-meses-podcastje/ <- psszt, itt feliratkozhatsz a HÍRLEVELEMRE is!

A VARÁZSVILÁGOK médiatámogatója a Minimag lifestyle magazin. Senkit nem hagynak unatkozni! https://www.minimag.hu

Tovább a podcast oldalára