Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Célok és határok a vállalkozásban, eredményfókusz a tanításban

Vissza

Célok és határok a vállalkozásban, eredményfókusz a tanításban

Feb 20. | 53 perc

Üzlet Vállalkozás
00:00:00
/
00:53:57

Vendégem Varga Mária, Marcsi a Nyelvitréning módszertan és nyelviskola megálmodója, alapítója, motorja. Egy igazán céltudatos vállalkozó, akivel fókuszról, célokról, bizalomról, hullámhegyekről és hullámvölgyekről beszélgetek.

Marcsi 19 éves kora óta vállalkozó. 6 év nyelviskolai gyakorlat után 2010-ben alakította ki saját, speciális módszertanát, és indította el nyelviskoláját. Céltudatosan építette, fejlesztette vállalkozását, 2017-re már 13 tréner dolgozott a Nyelvitréning stábjában. 

A fő profil, az üzleti nyelvi képzés mellett módszere szerves része a kommunikációs képességek, az önbizalom és a motiváció fejlesztése is. Sok tanítványa számos próbálkozás és kudarc után az ő segítségével mert végre megszólalni idegen nyelven, vagy tette le a hőn áhított nyelvvizsgát.

Kisfia születésekor visszavett a munkatempóból, és a pandémia a Nyelvitréninget is megtépázta. De Marcsi a rá annyira jellemző kitartással és céltudatossággal építi, fejleszti tovább vállalkozását. 

Linkek, idézetek, jegyzetek

Nyelvitrening.com

„A nyelvtanulás, nyelvi készségek tanulása számomra olyan, mint egy jéghegy. Ami a víz feletti részt illeti, az maga a nyelv: a nyelvtan, a szavak, stb. Ami a víz alatti rész, az a kommunikációs készség.”

„Don Quixote-nek érzem magam, hogy ebben a világban kicsit konzervatív, de értékeken alapuló kommunikációt tanítunk.”

„Arra nagyon büszke vagyok, hogy a céget teljesen egyedül építettem föl.”

„A tapasztalat hiányát szaktudással próbáltam pótolni.”

„Voltak olyan partnerek, akik nem vettek komolyan, de ott nem is tudtunk nyilván továbblépni. De ezt inkább az ő kudarcuknak könyveltem el. Ha ennyire előítéletes, hogy egy fiatal szőke nőre nem hallgat, akkor nekem nem is kell vele üzletet kötnöm” „Hogy átadjam a módszertanom egy másik trénernek, aki teljesen más tanítási tapasztalattal, más módszertani szemlélettel rendelkezik, ez a lépés számomra olyan volt, mintha a csecsemőmet odaadnám egy másik anyának, hogy szoptassa.”

„A fejlődés gátja csakis én lehetek ebben a történetben.”

„Azt gondolom, hogy nőként vállalkozni rengeteg előnnyel jár. Az egyik markáns előny, hogy Nőként a kommunikációnkban sokkal érzékenyek vagyunk, sokkal jobban tudunk nonverbális jeleket értelmezni. Így sokkal szívósabb vállalkozók tudunk lenni, mint férfi társaink.”

„Nem volt más lehetőségem, mint tudatosan változtatni. Azt tudtam, hogy én egyszer akarok gyereket.”

„Én nem tudok kikapcsolni, nem tudok szórakozni: Ha nézek egy filmet, abból 3 ötlet jut eszembe, ha elmegyek nyaralni, abból általában 5 vállalkozási ötlettel jövök haza.”

„Abban az időben minden percet, amit nem munkával töltöttem, azt én úgy éltem meg, hogy nem haladok a célom irányába.”

„Így érzem magam jól és így érzem magam teljesnek, hogy alkothatok, hogy kreatív lehetek, hogy tehetek a társadalomért. Engem nagyon motivál, hogy Magyarországon a nyelvtudás magasabb szintű legyen. Nemcsak olyan szempontból, hogy többen beszéljenek angolt, hanem akik beszélnek, azok egy magasabb, kifinomultabb szinten beszéljenek angolul.”

„A flow élmény spontán jön, ezt nem tudom beírni a naptárba.”

„Ami eszembe jut, azt jegyzetbe felírom magamnak, és amikor előveszem, csak reménykedni tudok, hogy eszembe fog jutni az a többi száz dolog, amire az az egy szó hivatott emlékeztetni.”

„A céljaidat vésd kőbe, a határidőidet írd homokba.”

NLP: neurolingvisztikus programozás


Marcsit inspiráló könyvek:

Kim Kiyosaki: Gazdag nő

Robert G. Allen: Passzív jövedelemforrások

Wolf Gábor: Kisvállalati marketing biblia

Napoleon Hill: Gondolkodj és gazdagodj

Napoleon Hill: A nehézségek nagy haszna

Paul Donders: Kreatív élettervezés

www.uvegcipo-diy.hu

www.gyongy.berta.hu


Hangmérnök: Vincze Tamás

Zene: Cooking by Alex-Productions | https://onsound.eu/ Music promoted by https://www.chosic.com/free-music/all/ Creative Commons CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/uvegcipodiy/message
Tovább a podcast oldalára