Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Az óraátállítás története - Tízperc Podcast S02E02

Vissza

Az óraátállítás története - Tízperc Podcast S02E02

Oct 25. | 9 perc

Történelem
00:00:00
/
00:09:31

Ebben az epizódban három gondolkodó, tudós embert fogunk megismerni Benjamin Franklint, George Hudsont és William Willett-et, őket az kapcsolja össze, hogy mindhárman - ki kevésbé, ki nagyon komolyan - elgondolkodott az óra átállításáról, a nyári időszámítás (angolul daylight saving time, rövidítve: DST) bevezetéséről.


Források:

A nyári időszámítás rövid története » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek Végre kiderült az igazság az óraátállíásról: ennek magyarok milliói nem fognak örülni Nem sejtik a magyarok, mennyire veszélyes a tavaszi óraátállítás: súlyos betegségek alakulhatnak ki Nyári időszámítás – Wikipédia William Willett - Wikipedia Papers Past | Magazines and Journals | Transactions and Proceedings of the Royal Society of New Zealand | 1895 | On Seasonal Time-adjustment in Countries South of... Az óraátállítás érdekességei - TUDOMÁNYPLÁZA Host: Horlik Zoltán - Tízperc Podcast: ⁠⁠http://tizperc.webtelek.hu ⁠⁠ Tizperc Instagram: ⁠⁠https://www.instagram.com/tizpercpodcast/⁠⁠ Podcast Home (Spotify Podcasters): ⁠⁠https://podcasters.spotify.com/pod/show/tizperc⁠⁠ #történelem #kultúra #legenda #monda #sztori #anekdota #10perc #tizperc #history #kultúrtörténet

Érdekelnek az érdekes történelmi tények vagy meglepő történetek? Híres vagy akár hírhedt, múltban élő és ma is hatással bíró személyek? Akkor jó helyen jársz. Ezen a csatornán található történetek néha új szemszögből mutatják be az eseményeket, ámulatba ejtő és meglepő dolgokat hallhatsz, és megismerkedhetsz hihetetlennek tűnő sztorikkal.

Az epizódokban az érdekfeszítő tartalmak mellett azokra is gondoltak a készítők, akik korábban nem igazán foglalkoztak a történelemmel, így mindenki számára garantált az érdekes és élvezetes élmény.

Hallgasd most a Tizperc podcast epizódjait és készülj fel a kalandra!

Nézd videóként Youtube-on vagy hallgasd hagyományosan a népszerűbb podcast lejátszókon! Youtube playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLG4cAi_lvLziHDhsxoTG7WAP3rMt_B8OQ⁠⁠ Kövess, iratkozz fel és keresd a kéthetente megjelenő új epizódokat! Hangok, zenék és effektek forrása: ⁠⁠pixabay.com⁠⁠ - ⁠⁠horlik.hu⁠⁠ - AdobeStock - etc Hang és video szerkesztés: Clipchamp - Adobe Express - Audacity

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/tizperc/message
Tovább a podcast oldalára