Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Petőfi a Székely-káposzta keresztapja - Tízperc Podcast

Vissza

Petőfi a Székely-káposzta keresztapja - Tízperc Podcast

Mar 15. | 10 perc

Történelem
00:00:00
/
00:10:32

A Tízperc Podcast ünnepi adásában egyik legnépszerűbb költőnk – Petőfi Sándor – körül keringő néhány anekdotát, legendát ismerhetitek meg, a szokás szerint ismét csak tíz percben.



Petőfi Sándor az egyik legismertebb költőnk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik emblematikus figurája, népi hőse. Szinte minden város szereti egy kicsit magáénak is tudni, ha másképpen nem biztosan akad legalább egy emléktábla, egy nevét viselő iskola vagy bármilyen más intézmény, vagy legalább egy róla elnevezett utca.

Az epizódban hallható néhány mondat többek közt Petőfi szülővárosáról és a körülötte keltett zűrzavarról. Egy történet egy folyami átkelésről és Petőfi talán utolsó vacsorájáról. És persze a címadó székelykáposzta eredettörténetéről.


Nézd videóként a Spotify-on vagy hallgasd hagyományosan a népszerűbb podcast lejátszókon!

Az epizódok két hét csúszással a youtube-on is elérhetőek: https://www.youtube.com/playlist?list=PLG4cAi_lvLziHDhsxoTG7WAP3rMt_B8OQ

Kövess, iratkozz fel és keresd a kéthetente megjelenő új epizódokat!

Források:

Hangok és zenék forrása: https://pixabay.com

Video edit: Clipchamp

Horlik Zoltán - Tízperc Podcast: http://tizperc.webtelek.hu 

Tizperc Instagram: https://www.instagram.com/tizpercpodcast/

Podcast Home (Spotify Podcasters): https://podcasters.spotify.com/pod/show/tizperc

#történelem #kultúra #legenda #monda #sztori #anekdota #Petőfi #Kiskőrös #székelykáposzta #Székely  József #10perc #tizperc #history #középkor #kultúrtörténet

Tízperc Podcast: Érdekelnek az érdekes történelmi tényeket vagy meglepő történetek? Híres vagy hírhedt múltban élő és ma is hatással bíró személyek? Ezen a csatornán található történetek néha új szemszögből mutatják be az eseményeket, ámulatba ejtő és meglepő történeteket hallhatunk, és megismerkedhetünk hihetetlennek tűnő sztorikkal. Az epizódokban az érdekfeszítő tartalmak mellett azokra is gondoltak a készítők, akik korábban nem igazán foglalkoztak a történelemmel, így garantáltan mindenki számára érdekes és élvezetes élményt nyújtanak.
Hallgasd most a tizperc podcast epizódját, és készülj fel a kalandra!


--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/tizperc/message
Tovább a podcast oldalára