Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

#6 Lázadás a diabétesz ellen? A kamaszkor – az orvos szemével.

Vissza

#6 Lázadás a diabétesz ellen? A kamaszkor – az orvos szemével.

Apr 06. | 35 perc

Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért

Oktatás Egészség és fitnesz Orvostudomány
00:00:00
/
00:35:14

A kamaszkor egyrészt a lélek lázadása, az öntudatra ébredés kora. A szabályok újragondolásának ideje. Másrészt lázad a test is: átalakul, gyerekből felnőtt lesz - és átmenetileg sajnos gyakran inzulinrezisztenssé is válik. A diabétesz ellátása pedig a halmazmetszetben van: a terápia szigorú szabályok által meghatározott - és a fő komponens az inzulin. Na: innen szép nyerni.

A Szuri-Sztoriból minden szülő ötleteket meríthet: Dr. Tóth-Heyn Péter diabetológus többszáz gyerek kezelése során szerzett tapasztalatai, ötletei, néha receptjei vannak az adásban, hogy segítségükkel - különösebb kilengések nélkül - túl lehessen élni a kamaszkor viharait is.

SZURI-SZTORI - a diabétesz podcast a Szurikáta Alapítványtól! 

Tudomány, történelem, történetek, sorsok, találmányok, módszerek, gyógyszerek, életek, ételek. Kérdések és válaszok – diabéteszről, nem csak diabosoknak. Hallgatni arany:) 

A SZURI-SZTORI podcastben mindent megkérdezünk, ami egy diabos szülő számára fontos – orvosoktól, szülőktől, gyerekektől.

A további podcastokért figyeld a közösségi oldalainkat, iratkozz fel a Szurikáta Youtube csatornájára és hegyezd a füled! 

A SZURI SZTORI podcastek elérhetőek még a 

http://www.szurikataalapitvany.hu weboldalon, valamint a podcast.hu-n, az 

Apple és a Google podcast lejátszóin és a Spotify-on. 

Tovább a podcast oldalára