Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

247. epizód: A füredi APEROL - vermut születik a biodinamikus szőlőből

Vissza

247. epizód: A füredi APEROL - vermut születik a biodinamikus szőlőből

May 09. | 36 perc

Társadalom és kultúra
00:00:00
/
00:36:21

"A természet jó, sem elvenni, sem hozzáadni nem kell."

10 alatti azoknak a magyar boráaszatoknak a száma, amelyek a biodinamikus művelésre álltak át, az egyik úttörő közöttűk a balatonfüredi Gyukli Pince.Beszélgetőtársunk abszolút tudományos alapokon mesél a varázslatmentes borokról és arról, a biodinamika magasabb minőséget jelent a biónál, s az ízek csúcsát hozza el a fenntartható gazdálkodás mellett.Témáink: 2:40 A fiatal borász 40 alatti4:05 20 éve követett vízió: eltávolodni a vegyszerektől5:05 A rizlinglopás története7:50 Parasztromantika helyett a balatoni valóság8:40 Szatyros seregélyek ellen mesterséges intelligencia a szőlőben9:44 100 éve írta le Rudolf Steiner a vegyszermentes borkészítés elvét10:45 Biodinamika: a fenntartható gazdálkodás és az ízek csúcsa11:20 Az 5 elem, ami elválaszthatatlan13:55 Arany és ezüst az egyik legnagyobb világversenyen15:25 Kicsiként a fogyasztó visszajelzése a lényeg, nem a díjeső16:05 Gyuklié a Füred gyöngye fajtafenntartói privilégiuma17:10 A természet alapvetően jó, sem elvenni, sem hozzáadni nem kell20:20 A bor ne csak bevételt jelentsen21:20 A Hold állása és a bor viszonya tudományos alapokon23:40 DMR technológia: így születhet vermut a füredi szőlőből 30:40 Isznak-e bort a mai fiatalok? Muskotály-fanta, vörösboros-kóla

Tovább a podcast oldalára