Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

57. epizód: Jack Daniel's-ízű torta, a marcipán nászpárt drón rakja a tetejére...

Vissza

57. epizód: Jack Daniel's-ízű torta, a marcipán nászpárt drón rakja a tetejére...

Sep 10. | 35 perc

Dióssy László-Wéber László

Társadalom és kultúra
00:00:00
/
00:35:47
57. epizód: Jack Daniel's-ízű torta, a marcipán nászpárt drón rakja a tetejére... (Vendég: Streit Krisztina) Na ez volt az az esküvői tortarendelés, amit Kriszti végül nem vállalt. Inkább beleáll a nagy franciakrémes-kihívásba, hiszen a férj kedvencéről van szó, és még bőven van mit tanulni a füredi Bergmann mestertől. Kriszti története a fordulatokban bővelkedő megkerülhetetleneket gyarapítja. Még iskolás sem volt, amikor elvesztette édesanyját, édesapja szigorú nevelésének hála kevés babázás, fiús haj, rengeteg meccs élőben és a tabella aktuális állásának kívülről fújása jellemezte kislánykorát. A híres és talpig úriember fotós nagypapa még kézzel rajzolt tökéletesen kihúzott szemeket hölgyeknek az esküvői fotókra. Ő ismertette meg beszélgetőtársunkat a kézművességgel a sötétkamrában, hiszen akkor még erősen analóg világban éltek a fényképészek is. Ehhez képest jött az államigazgatási főiskola, majd a hivatali állás, ahol aztán egy nap hirtelen odaért életútja következő hajtűkanyarához. Azon a délutánon még se a férj, se a legjobb barátnő nem tudott az elhatározásról, csak a Google kereső és a megtalált, majd felhívott cukrásziskola. A váltáskor egyáltalán nem tudott sütni, de akkoriban olvasott egy cikket, amiben azt fejtegették, a böcsészekből lesznek a legjobb cukrászok... A bátraké és a tehetségeseké a szerencse, hiszen mára országos hírűvé vált desszertműhelye, az Almádiban működő Desszeretleket. Kriszti a kihívásokat és a fejlődést is természetes közegének tartja, az öttagú család menedzselése mellett akár külföldi mesterkurzusokra is szívesen utazik. A francia cukrászat, a tartletek és a macaron az igazi kedvencei, az utóbbihoz 5 év alatt kikísérletezte a tökéletes receptet, de azt mondja, a macaron-sikerhez megfoghatatlan dolgok, úgy mint a csillagok kedvező állása is szükséges. Esküvői tortákról, krémesekről, a mindenmentes receptúrákról, az elhízás és a cukrászat viszonyáról, a fenntarthatósági kérdésekről és Erica ElenIak híres, az Úszó erőd című filmben látható jelenetéről is szót ejtünk. Még azt is elárulta nekünk vendégünk, hogy a menyasszony vagy a vőlegény a gyakoribb torta-megrendelő, s azt is, melyikkel könnyebb dolgozni, döntésre jutni... #veszprém #stúdióveszprémpodcast #veszprempodcast #podcastmagyarul #veszprémbalaton2023 #ilovebalaton #welovebalaton #csodalatosbalaton #ig_balaton #ig_veszprém #veszpréminfo #ig_magyarország #balatonfelvidek #helloveszprem #hellobalaton #veszpremiarcok #megkerülhetetlen #almádi #tesküvő #eskuvoitorta #desszert #desszeretlek #kézilabda #makaron #fazekasnandor #balatonikör #esküvőitorta #praline
Tovább a podcast oldalára