Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

37. epizód: Savanyúkáposzta pezsgővel (Vendég: Hernyák Tomi borász)

Vissza

37. epizód: Savanyúkáposzta pezsgővel (Vendég: Hernyák Tomi borász)

Apr 16. | 29 perc

Társadalom és kultúra
00:00:00
/
00:29:44
Az első alkalom, hogy egy házaspár mindkét tagja podcastunkban vendégeskedik. Feleségének, Kovács Zsófinak (Tekeresvölgyi Sajtmanufaktúra) köszönhetően kötődik Veszprémhez Tomi, az etyeki borász. Beszéltünk egy keveset a sajtokról is, de nem meglepő módon inkább a pezsgőről és más italokról esett szó. Tomi kíméletlenül lerántja a leplet a tévhitről, miszerint általában nem a legjobb szőlőkből készülnek a pezsgők. Gin-tonic, pelinkovac, madárberkenye-pálinka, a borok világából pedig a  pinot noire, pinot blanc, pinot gris, chardonnay és a zöld veltelini szerepel epizódunkban.  Vendégünk híresen jól főz, így nem maradhatott el egy kiváló menü összeállítása sem.  A történetmesélés során szóba került David, a francia mentor, aki edzőként készíti fel az etyeki pezsgős-csapatot a Bajnokok Ligájára.  Tervek a következő 30-40 évre, Junibor Egyesület, Milk&Wine csomag, füvészkert, pizsamaültetvény..., ezúttal is van mit hallgatni.
Tovább a podcast oldalára