Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

SpiroCast II. évfolyam 5. adás - Kvantumjóga

Vissza

SpiroCast II. évfolyam 5. adás - Kvantumjóga

May 27. | 59 perc

Vallás és spiritualitás Spiritualitás
00:00:00
/
00:59:28

A SpiroCast II. évfolyamának 5. adásában Dr. Bükki Tamás Aila és Nandagópa beszélget arról, hogyan is jógáznak a kvantumok.

Egyáltalán mi az a kvantumfizika, mi az a kvantum, és hogy kapcsolódnak ezek a fogalmak a jógához, és spiritualitáshoz? Kapcsodnak egyáltalán? De még mennyire!

Ebben az adásban megsimogatjuk Schrödiger híres macskáját. Eközben elbeszélgetünk a szabad akarat és a kvantumfizika összefüggéseiről, kutatjuk, hogy van-e valamilyen természettudományos alapja a „Rendeld meg az Univerzumtól” típusú könyvek manapság oly népszerű állításainak, elmerengünk a nézőpontváltás lehetőségén és fontosságán, tűnődünk azon, hogy mit is jelent az, miszerint a megfigyelő befolyásolja az általa megfigyelt valóságot, és hogy hogyan lehet megtapasztalni az (érzékszervekkel) megtapasztalhatatlant, és mire megyünk azzal, ha ez sikerül. Rácsodálkozunk a tudomány, a művészet, az intuíció és a kvantumok kapcsolatára, borzongunk azon, hogy mi is az, ami valójában megvakít, és hogy segíthet-e a jóga látni, s ha igen, hogyan.

Röviden szólva: azt keressük, hogy a kvantumfizikai törvényszerűségek hogyan köszönnek vissza a jógában, és az annak szellemi hátterét adó tanításokban.

Egy SpiroCast adás persze nem képzelhető el anélkül, hogy könyvekről ne beszélnénk. Ebben az adásban is ajánlunk nektek néhány igazán érdekes, témába vágó könyvet:

Werner Heisenberg: A rész és az egész

Dr. JOE DISPENZA: Válj természetfelettivé! - Hétköznapi emberek nem hétköznapi csodái 

William Arntz - Chasse Betsy - Mark Vicente: Mi a ...(füttyöt) tudunk?! - Fedezd fel a végtelen lehetőségeket

Tartsatok velünk, és jógázzatok együtt a kvantumokkal! Ígérem, nem fogjátok megbánni! A végén pedig hallgassátok meg a Spirodalmi Híradót, amelyből megtudhatjátok, hogy milyenprogramokat ajánlunk, és milyen újdonságokkal készülünk számotokra.

Ha tetszett az adás, akkor kérlek, iratkozzatok fel a poddcast csatornánkra a Youtube-on, a Spotify-on, vagy az Apple Podcasts-on.

Ez itt a SpiroCast, a spirodalom.art podcast adása. Jó szórakozást kívánunk!

Tovább a podcast oldalára