Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Salakszórók

Boros Norbert

Vissza

Salakszórók

Boros Norbert

Sport

A Salakszórók egy olyan salakmotoros platform, ahol megszólalnak a sportág képviselői, olvashatjátok, hallhatjátok a versenyzők, sportági vezetők véleményét. Keressétek a podcast és youtube csatornánkat, illetve a Facebook oldalunkat, s a hamarosan induló, www.salakszorok.hu honlapunkat.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 36 elemből.

Idén immár 48. alkalommal rendezik meg a salakmotoros Debrecen Nagydíjat. Hazánk legjelentősebb, legnagyobb hagyománnyal rendelkező meghívásos viadaláról a megmérettetés két kultikus versenyzőjével, Adorján Zoltánnal és Tihanyi Sándorral beszélgettünk. A Bajnok 12-szer, míg Subi háromszor állhatott a dobogó legfelső fokán augusztus 20-án, de nem csak a győzelmek, hanem számos más érdekes sztori szolgáltatott beszédtémát a műsor alatt.   

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A magyar salakmotorsport legnagyobb ígéretét, Lovas Zoltánt ültettük mikrofon mögé. A még mindig csak 14 esztendős ifjú titán gyermeki őszinteséggel válaszolt minden egyes kérdésünkre. A beszélgetésből kiderült, a motorozásnál jobban szereti a versenyzést, elmesélte, hogyan lett úrrá az első komolyabb bukás utáni félelmén, elárulta, kit tart a legnagyobb riválisának, elmondta, miben nyújt segítséget számára a sportpszichológus, illetve arra is válaszolt, mennyire jelent lelki terhet, hogy szinte mindenki tőle várja, hogy a magyar speedway meghatározó alakja legyen pár éven belül.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Magyarország egyik legeredményesebb salakmotorosa, a páros világbajnoki bronzéremmel is rendelkező Tihanyi Sándor a napokban ünnepelte a 60. születésnapját. Ez remek lehetőséget jelentett arra, hogy összegezzük az életét, górcső alá vegyük a pályafutását. A beszélgetés során szóba került nagyon sok minden, például a sikerek, a kudarcok, a sérülések, az „Illés-szindróma”, a nagypapaság, a nyugdíj és még egy néger csók is.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A SpeedWolf Debrecen első emberével, Baráth Norberttel beszélgettünk. Több érdekes témát is érintettünk a 2023-as idénnyel kapcsolatban, többek között ezekre a kérdésekre kaptunk választ: Mi áll a nagypénteki viadal elhalasztásának hátterében? Miért kerül többe egy magyar bajnoki, mint egy Grand Prix-kvalifikáció megrendezése? Idén milyen viadalokat láthat a Perényi Pál Salakmotor Stadionban a közönség? Hol folytatja a pályafutását Lovas Zoltán, a honi sportág legnagyobb ígérete? Hová tűnt Tihanyi Sándor? Milyen feladatot vállalt Stefáni Attila a Farkasoknál? Folytatódik-e a SpeedWolf Juniors utánpótlás-nevelő projekt?

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Egy igazi Grand Prix-legenda, a világ egyik legsikeresebb és legprofibb salakmotorversenyzője, Nicki Pedersen vendégeskedett Debrecenben. A háromszoros egyéni, valamint négyszeres csapatvilágbajnok a dán válogatott vezetőedzőjeként érkezett a cívisvárosba, majd annyira megtetszettek neki a körülmények, hogy végül ő is motorra pattant a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. Ez volt a nagy visszatérése, ugyanis a súlyos balesetét követően, 277 nap után ült újra a GM-jeire. A világsztárral személyesen találkozhattak a magyar szurkolók, a Nicki Pedersen Debrecenben! elnevezésű közönségtalálkozón, ahol őszintén és nem egyszer humorosan válaszolt a kérdésekre. Ezt a beszélgetést hallhatjátok a Salakszórók podcast különkiadásában.

Köszönet a lehetőségért a SpeedWolf Debrecen Speedway Teamnek; a fordításért Szegedi Máténak, a technikai háttér megteremtéséért Hartyányi Péternek, valamint a a fotóért Haon/Kiss Annamarie-nak! 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Bernáth Csaba a DVSC labdarúgócsapatának ikonikus alakja, hétszeres bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes és ötször emelhette magasba a Szuperkupát, de jelen esetben ennél sokkal fontosabb információ róla, hogy gyermekkora óta rajong a salakmotorért, s diplomás sportközgazdász és sportszervező. Mivel a Berni becenévre hallgató exfutballista rendszeres látogatója a debreceni viadaloknak, így tisztában van a sportág jelenlegi helyzetével, így első kézből tud véleményt alkotni többek között arról a sokakat foglalkoztató kérdésről is, hogy amíg a keleti régióban rengetegen imádják a salakszórást, az ország többi részén miért nincs hasonló népszerűsége? 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Kovács Roland már visszatérő vendég, az első podcastja hatalmasat durrant, a műsor a Salakszórók egyik leghallgatottabb adása lett. A SpeedWolf Debrecen vaspapucsosa most sem hazudtolta meg önmagát, a rá jellemző stílusban válaszolt a feltett kérdésekre. Mi az oka annak, hogy hazai pályán nem tudott futamot nyerni? Mennyire viseli meg a sorozatos kudarc? Vezetett-e konfliktushoz a Magosival kialakult affér? Hogyan készül az idei szezonra, és milyen célokkal várja az új idényt? Többek között ezekkel a kérdésekkel „támadtuk” a salakmotorost.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A Daragó név remekül cseng a salakmotorozás világában: a kilencvenes, kétezres évek elején Daragó István vívott ki nemzetközi elismerést főként zsűri elnöki és vezetőbírói tevékenységért, majd fia, Gábor vette át a stafétát, s jelenleg már ő tartozik a világ szűk elitjéhez a fent nevezett pozíciókban. De vajon mennyire nehéz bizonyítani egy olyan területen, ahol az édesapa komoly szaktekintélynek számított? Miként határozta meg a Daragó család mindennapjait a salakmotorozás? Miért nem lett versenyző Gáborból? Melyik versenyekre a legbüszkébb a pályafutása során? Mi az oka annak, hogy a jégmotorozást a pályaversenyek királynőjének tartja? Reális cél, hogy a közeljövőben magyar funkcionárius töltsön be vezetőbírói vagy zsűri elnöki posztot Grand Prix-nagydíjon?  Többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kaptunk a beszélgetés során.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ilyen, amikor a hóhért akasztják. Pontosabban, amikor az újságírót faggatják. Egy izgalmas kihívásnak tett eleget Boros Norbert, a Salakszórók alapítója, tulajdonosa, amikor Adorján Zoltán, ifjabb Adorján Zoltán és Szegedi Máté kérésére átült a vendégek számára fenntartott helyre, s felvállalta a szórást, azaz a motorosok mondatokba foglalt „támadásait”.

A beszélgetés során nemcsak a salakmotorozást érintő kérdések kerültek terítékre, hanem az újságíró emberi oldalát is megpróbálták megmutatni a hallgatóknak az újdonsült riporterek.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Napjainkban már elfogadott, hogy a szebbik nem képviselői aktív részesei legyenek a salakmotorversenyeknek. Manapság az számít kuriózumnak, ha a lengyel ligaversenyeket közvetítő stábban nincs nő. De nem volt ez így korábban, éppen ezért keltett nagy feltűnést a depók világában anno, amikor egy magyar lány újságíróként kezdett dolgozni a salakmotorsportban. Sári Éva nem mindennapi karriert futott be, ugyanis pályafutása csúcsán a nemzetközi viszonylatban az egyik legmagasabban jegyzett salakos médium, a lengyel Sportowefakty magyarországi tudósítója volt.

A podcastunkban Sári Éva mesélt arról, hogyan lett tudósító, mennyire volt nehéz elfogadtatni magát a versenyzőkkel, kik álltak közel a szívéhez, illetve miért távolodott el a sportágtól. 
Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00