Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

Salakszórók

Boros Norbert

Vissza

Salakszórók

Boros Norbert

Sport

A Salakszórók egy olyan salakmotoros platform, ahol megszólalnak a sportág képviselői, olvashatjátok, hallhatjátok a versenyzők, sportági vezetők véleményét. Keressétek a podcast és Youtube csatornánkat, a Facebook oldalunkat, valamint www.salakszorok.hu honlapunkat.

Epizódok

1-10 megjelenítése a(z) 41 elemből.

Fekete Sándor nagyon fiatalon robbant be a salakmotorozás élvonalába, 17 évesen magyar bajnoki bronzérmet szerzett, 19 évesen pedig már kétszer szerepelt junior világbajnoki döntőben. Adorján Zoltán nem egyszer nyilatkozta, hogy Fekete Sanyikában látja az utódját - ám nem így lett. Fekete 21 esztendősen abbahagyta a versenyzést, majd egy-egy versenyre, illetve szezonra visszatért az oválpályára, sőt, az elmúlt években is visszaült a motorjára, de ez már csak hobbi a részéről.

Fekete Sándort megkérdeztük többek között arról, hogy: gyerekfejjel mit jelentett számára a legjobbakkal, példaképek ellen versenyezni? Melyik volt élete versenye? Miért hagyta abba nagyon korán a versenyzést? Mennyire elégedett a salakmotoros pályafutásával? Miért nem futott be olyan karriert, amit jósoltak neki? Nem érzi azt, hogy elfuserálta a tehetségét? Mit érzett akkor, amikor olyan versenyzőket látott a Grand Prix-ban, akiket korábban rendre legyőzött? Milyenek voltak a csaták a legjobb barátja, Magosi Norbert ellen? A saját hibáiból okulva, milyen tanácsot adna a fiatal tehetségeknek?

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Szegvári Róbert nem akármilyen két éven van túl: az elmúlt időszakban a dán Grand Prix-s sztár, Anders Thomsen szerelője volt – ennek apropójául hívtuk meg a stúdióba. A debreceni fiatalembert nemcsak az „álommelóról” kérdeztük, hanem természetesen a salakmotoros múltja is szóba került.

Kisszegecset (ugyanis salakos berkekben így ismerik főhősünket) megkérdeztük többek között arról, hogy milyen érzésekkel tekint vissza salakmotoros pályafutására? Miért sajnálja, hogy nem versenyezhetett a bátyja, Gábor ellen? Anders Thomsen szerelőjeként mi volt a legnehezebb a számára? Mennyire tudták magyarosítani Bandit? Mit tapasztalt, mekkora a rivalizálás a topversenyzők között? Két év után miért intett búcsút a Thomsen stábnak? Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Párosan szép az élet, tartja a mondás, s ezt a bölcseletet szem előtt tartva egy testvérpárt, Vida Szabolcsot és öccsét, Pétert hívtuk a stúdióba. A két fiatalember bár most már a raliban éli ki az adrenalin utáni vágyát, korábban a salakmotorosok táborát erősítették.

Szabolcsot megkérdeztük többek között arról, hogy: a saját vagy az édesapja álmát váltotta valóra, amikor salakos lett? Hogyan élte meg, amikor esélytelenként, mégis a legjobb és egyben egyedüli magyarként továbbjutott a debreceni U19-es Eb-selejtezőből? Milyen érzés volt az egykori példaképek, Tomasz Gollob és Tony Rickardsson ellen motorozni? Sam Ermolenko invitálása ellenére miért nem szerződött a brit ligába? 20 évesen miért döntött a visszavonulás mellett?

Pétert megkérdeztük többek között arról, hogy: példaképként vagy riválisként tekintett a bátyjára? Hogyan élte meg Szabolcs sikereit? Miért lett nagyon rövid a versenyzői karrierje? Az adrenalin szempontjából miben különbözik a speedway és a rali? Miért tartja fontosnak, hogy szponzorálja Lovas Zoltánt?

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Füzesséry Eriket, a magyar salak szakág vezetőjét, a FIM és a FIM Europe Pályaverseny Bizottság tagját kértük évértékelő beszélgetésre. A sportdiplomatát megkérdeztük többek között arról, hogy hogyan értékeli a magyar salakmotorsport 2023-as idényét; miért lehett GP-s résztvevő Magosi, viszont a challenge-re miért nem nevezhető; hol lehetne Grand Prix-t rendezni Magyarországon; ki és mi alapján dönt az SGP-s helyszínekről és szabadkártyásokról; a GP-s közvetítések milyen nézettséget hoznak az Eurosportnak; az FIM mennyire elégedett a Discovery Sports Events eddigi munkájával; Tony Rickardsson miért érkezne Vasadra; mi köze lehet az elektromos rollernek a speedway-hez; mit ért azon, hogy Lovas Zoltán komplexitást hozott a sportba?

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Véget ért a 2023-as salakmotoros szezon, éppen ezért felkértük Baráth Norbertet, értékelje a mögöttünk lévő idényt. A SpeedWolf Debrecen első emberét megkérdeztük többek között Nicki Pedersen látogatásáról, az idei cívisvárosi versenyekről, a visszatérő vendégekről, Holderről, Lebedevsről, Kolodziejről, a Perényi Pál Salakmotor Stadion jelenéről és jövőjéről, a Farkasfalka versenyzőinek teljesítményéről, a SpeedWolf Juniors programról, érintve Stefáni Attilát és Tabaka Józsefet, illetve milyen világversenyeket rendezne jövőre.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Idén immár 48. alkalommal rendezik meg a salakmotoros Debrecen Nagydíjat. Hazánk legjelentősebb, legnagyobb hagyománnyal rendelkező meghívásos viadaláról a megmérettetés két kultikus versenyzőjével, Adorján Zoltánnal és Tihanyi Sándorral beszélgettünk. A Bajnok 12-szer, míg Subi háromszor állhatott a dobogó legfelső fokán augusztus 20-án, de nem csak a győzelmek, hanem számos más érdekes sztori szolgáltatott beszédtémát a műsor alatt.   

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A magyar salakmotorsport legnagyobb ígéretét, Lovas Zoltánt ültettük mikrofon mögé. A még mindig csak 14 esztendős ifjú titán gyermeki őszinteséggel válaszolt minden egyes kérdésünkre. A beszélgetésből kiderült, a motorozásnál jobban szereti a versenyzést, elmesélte, hogyan lett úrrá az első komolyabb bukás utáni félelmén, elárulta, kit tart a legnagyobb riválisának, elmondta, miben nyújt segítséget számára a sportpszichológus, illetve arra is válaszolt, mennyire jelent lelki terhet, hogy szinte mindenki tőle várja, hogy a magyar speedway meghatározó alakja legyen pár éven belül.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Magyarország egyik legeredményesebb salakmotorosa, a páros világbajnoki bronzéremmel is rendelkező Tihanyi Sándor a napokban ünnepelte a 60. születésnapját. Ez remek lehetőséget jelentett arra, hogy összegezzük az életét, górcső alá vegyük a pályafutását. A beszélgetés során szóba került nagyon sok minden, például a sikerek, a kudarcok, a sérülések, az „Illés-szindróma”, a nagypapaság, a nyugdíj és még egy néger csók is.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A SpeedWolf Debrecen első emberével, Baráth Norberttel beszélgettünk. Több érdekes témát is érintettünk a 2023-as idénnyel kapcsolatban, többek között ezekre a kérdésekre kaptunk választ: Mi áll a nagypénteki viadal elhalasztásának hátterében? Miért kerül többe egy magyar bajnoki, mint egy Grand Prix-kvalifikáció megrendezése? Idén milyen viadalokat láthat a Perényi Pál Salakmotor Stadionban a közönség? Hol folytatja a pályafutását Lovas Zoltán, a honi sportág legnagyobb ígérete? Hová tűnt Tihanyi Sándor? Milyen feladatot vállalt Stefáni Attila a Farkasoknál? Folytatódik-e a SpeedWolf Juniors utánpótlás-nevelő projekt?

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Egy igazi Grand Prix-legenda, a világ egyik legsikeresebb és legprofibb salakmotorversenyzője, Nicki Pedersen vendégeskedett Debrecenben. A háromszoros egyéni, valamint négyszeres csapatvilágbajnok a dán válogatott vezetőedzőjeként érkezett a cívisvárosba, majd annyira megtetszettek neki a körülmények, hogy végül ő is motorra pattant a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. Ez volt a nagy visszatérése, ugyanis a súlyos balesetét követően, 277 nap után ült újra a GM-jeire. A világsztárral személyesen találkozhattak a magyar szurkolók, a Nicki Pedersen Debrecenben! elnevezésű közönségtalálkozón, ahol őszintén és nem egyszer humorosan válaszolt a kérdésekre. Ezt a beszélgetést hallhatjátok a Salakszórók podcast különkiadásában.

Köszönet a lehetőségért a SpeedWolf Debrecen Speedway Teamnek; a fordításért Szegedi Máténak, a technikai háttér megteremtéséért Hartyányi Péternek, valamint a a fotóért Haon/Kiss Annamarie-nak! 

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00