Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?

NÓNIUSZ VÁGJA

Nóniusz Gábor

Vissza

NÓNIUSZ VÁGJA

Nóniusz Gábor

Zene

Zeneiparról zenészeknek és nem csak nekik, Nóniusz Gáborral.

Epizódok

1-7 megjelenítése a(z) 7 elemből.

Ha áthívod a cimborádat, akinek a keze alatt évi többszáz koncert lebonyolítása futott át, pacsiban van a teljes rock- és metál szcénával, ezen kívül gyakorlott műsorvezető is, akkor hiába várod fix kérdésekkel, a dolgok bizony nem mindig úgy sülnek el, ahogy eredetileg tervezted.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Ma már bárki vehet fel lemezt a nappalijában, és ezen a tényen senki nem lepődik meg. Viszont amikor leadja keverésre, előfordulhatnak tévedések és félreértések. Hogy ezeket a szomorú tényeket vidáman bogozzuk ki, átjött hozzám a MIXFACTOR stúdióból Vígh Arnold.


http://www.noniusz.com


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

A régi, nagy zenekarok legendás történetei helyett a Down For Whatever zenekarral most arról beszélgettünk, hogy egy mai bandának mit kell napi szinten tennie, hogy este láthasd a színpadon.

http://www.noniusz.com

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Évtizedek óta hallgatom azt a dumát, hogy a DJ az csak egy bohóc és amit ő csinál, azt valójában bárki meg tudja csinálni. Hogy ezeket a tévhiteket egy kicsit megpróbáljuk eloszlatni, elhívtam az egyik legnagyobb nyugat-magyarországi klub rezidens dj-jét, Sebők Antalt.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Manapság azt mondják, hogy ha boldogulni akarsz, célszerű legalább két dologhoz nagyon értened. Szeretem az ilyen sok-az-egyben figurákat, mint Hájer Gergő, aki annyi vetületből tud egy dolgot megvilágítani, hogy az ember folyamatosan a homlokára csap, hogy “hmmm… tényleg!” Dalszerzésről, hangszerelésről, lassú és tudatos építkezésről beszélgettünk amellett, hogy hogyan készült az Omega Diatribe legfrissebb lemeze.


Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Itt, a 10.000.000 hangmérnök országában mindenkinek van valami elképzelése arról, hogy mit és hogyan lenne érdemes, aztán nyer a “hát… mi ezt itt így szoktuk”. Hogy egy kicsit bele is lássunk a nemzetközi standardekbe, elhívtam két cimborámat, akik tényleg ott voltak. Ők oda jártak iskolai gyakorlatra, ahol a mi kedvenc sokmilliós eladású lemezeink készültek, sok esetben pont mellettük, a szobában. Szakmai etika, napirend, házirend, szamárlétra… Vendégeim Lahó Tibor és Bánhalmi Erik. Ez a velük készült kettőből az első rész.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00

Vendégem Tóth Tomi, a ROAD zenekar dobosa, akivel arról beszélgetünk, hogy hogyan lehet minimálisra csökkenteni a zenekari beállás idejét egy fesztiválon, mire kell figyelni, hogyan célszerű kommunikálni, és mennyire fontos, hogy "technikus, zenész két jó barát".


Támogatónk, a Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap.

Olvass tovább
00:00:00
/
00:00:00