Keresés Jelentkezés Digitális innovációnk Mi a podcast.hu?
Vissza

Mi a közös a Magyar Zene Házában és a tatabányai sportcsarnokban?

Vissza

Mi a közös a Magyar Zene Házában és a tatabányai sportcsarnokban?

Oct 20. | 16 perc

Üzlet Tudomány Technológia
00:00:00
/
00:16:29

A kérdés még tovább bővíthető számos más épülettel, ahol hatalmas tetőszerkezeteket gyártottak. A válasz pedig az, hogy mindkét esetben a Weinberg ’93 Építő Kft. végezte a monumentális acélelemek megmunkálását.

A vállalatot 1993-ban alapították és építőipari kivitelezéssel foglalkoztak. A kezdeti időszakban könnyűszerkezetes létesítményeket hoztak létre, valamint a burkolási feladatokat is ők végezték. Folyamatos üzletfejlesztési politikájuknak köszönhetően különböző termékek gyártását irányozták elő. 2002-ben indult el az acélszerkezet-gyártási üzletáguk, amely a másodlagos tartószerkezeteknek a saját használatra történő gyártását jelentette. Már ebben az időszakban a távlati célok közt szerepelt, hogy modern fejlett gyártástechnológiát alkalmaznak, amellyel nemcsak Magyarországon, hanem a külföldi piacokon is versenyképes lehet a vállalat.

- Milyen technológia és milyen berendezés szükséges a nagyméretű acélelemek megmunkálásához?

- A Weinberg ’93 milyen projekteket vállal?

- Mitől különleges a Magyar Zene Háza konstrukciója?

- Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a MAZAK 3D Fabri Gear 400 II lézervágó gép?

„A 3D Fabri Gear 400 II lézervágó gépet azért vásároltuk, mert széles alapanyagtartományban képes dolgozni. Egyszerűen megfogalmazva egy 20 milliméteres átmérőjű csőtől kezdve a 408 milliméteres átmérőjű csőig kezeli az elemeket. Ezen periférián belül nyitott szelvényeket, H-szelvényeket, L-szelvényeket és akár egyedileg hajlított egységeket is képes feldolgozni, vágni, menetelni, azaz minden olyan műveletet végrehajtani, ami számunkra feltétlenül szükséges a gyártás során” – mutatja be a lézervágó berendezést Lovas Róbert, a Weinberg termelésért felelős ügyvezető igazgatója.

Tovább a podcast oldalára