A Nem azért, de... podcast mai adásában Orbán Gáborral, a Szabad Terek hálózat koordinátorával beszélgettünk a szervezet Országos Klímahét programja kapcsán. Az epizódban a Klímahét "50 km-es étrend" programpontjának apropóján a fenntartható élelmiszer-fogyasztást jártuk körbe. Miért nehézkes és drága lokális termelőktől beszerezni az ételeinket? Mire jók a közösségi kertek? Mit tehetünk az élelmiszer-pazarlás ellen? Mit várhatunk el a törvényhozóktól? És vajon valóban a vegánság fogja megmenteni a Földet? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.
A Szabad Terek munkájáról itt tájékozódhattok: www.szabadterek.hu
Az Országos Klímahétről pedig itt: https://www.facebook.com/events/640435093962223
Ha tetszett ez az adás, értékeljetek minket 5 csillaggal, és iratkozzatok fel a csatornára, hogy egy adásról se maradjatok le!
Küldjetek nekünk üzenetet itt: https://nemazertpodcast.com/kapcsolat/
Kövessetek Instagramon behind-the-scenes tartalmakért: https://www.instagram.com/nemazertpodcast/
Források:
ENSZ adatok az éhező gazdákról: https://news.un.org/en/audio/2017/07/631022
Mezőgazdaság-reform: https://cor.europa.eu/hu/news/Pages/from-farm-to-fork.aspx
Klímaváltozás hatása az élelmiszeriparra: https://unfoundation.org/blog/post/climate-change-and-the-future-of-food/
50 km-es étrend: https://www.travelo.hu/boresgasztro/20210401-gasztro-dietetikus-tippek-tanacsok-50-kilometeres-dieta.html
Ételpazarlás adatok: https://drawdown.org/solutions/reduced-food-waste
zene: https://www.youtube.com/watch?v=A7zatZLprhA Green Tea – Smith The Mister (No Copyright Music)